Βουλγαρία: Επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Μπορίσοφ

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 17:27
UPD:17:34
EPA/VASSIL DONEV

O αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ.

A- A A+

Επέστρεψε, όπως είχε προαναγγείλει, ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που τού έδωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών από τους Σοσιαλιστές.

Το κεντροδεξιό GERB κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές της 12ης Μαΐου αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία, καθώς κανένα κόμμα δεν δέχεται να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση μαζί του, μετά την παραίτηση του ως κυβερνών κόμμα εν μέσω διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

«Κάθε μέρα, κάθε ώρα είναι σημαντικό για τη Βουλγαρία να έχει κυβέρνηση, γι’αυτό σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να επιστρέψω την εντολή τώρα, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις διαβουλεύσεις σας», είπε ο κ. Μπορίσοφ στον κ. Πλέβνελιεφ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την επιστροφή της εντολής από τον κ. Μπορίσοφ, ο πρόεδρος Πλέβνελιεφ ανήγγειλε ότι θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πλάμεν Ορεσάρσκ, ο οποίος έχει προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή