Βουλγαρία: Ακύρωση των εκλογών θα ζητήσει το κόμμα του Μπορίσοφ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 14:41
UPD:14:49
EPA/VASSIL DONEV

«Σήμερα ή αύριο το GERB θα ασκήσει έφεση ενώπιον του συνταγματικού δικαστηρίου και θα επιδιώξει την ακύρωση των εκλογών», δήλωσε ο Μπόικο Μπορίσοφ προς τους δημοσιογράφους. «Το κίνητρό μας είναι η χονδροειδής παραβίαση του νόμου την ημέρα πριν από την ψηφοφορία».

A- A A+

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο στο νέο κοινοβούλιο, θα επιχειρήσει να ακυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής εξαιτίας «παραβίασης» της νομοθεσίας την ημέρα πριν από την ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης του κόμματος, Μπόικο Μπορίσοφ.

Το GERB κέρδισε 97 έδρες στο 240μελές κοινοβούλιο και η ηγεσία του πιστεύει πως έχασε ψήφους λόγω της ανακοίνωσης το περασμένο Σάββατο - την ημέρα πριν από την ψηφοφορία, κατά την οποία απαγορεύονται οι προεκλογικές δραστηριότητες - ότι παράνομα ψηφοδέλτια βρέθηκαν σ' ένα τυπογραφείο που ανήκει σ' έναν από τους δημοτικούς συμβούλους του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βουλγαρία: Εκλογές ξανά ζητά ο Μπόικο Μπορίσοφ

Επανάληψη των βουλευτικών εκλογών ζητά το κεντροδεξιό GERB που κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές στη Βουλγαρία. Ο πρόεδρός του Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε να ξαναστηθούν οι κάλπες, καθώς εντοπίστηκαν παράνομα ψηφοδέλτια σε τυπογραφείο ιδιοκτησίας ενός συμβούλου του. Όπως είπε ο Μπορίσοφ, το κόμμα του θα προσφύγει άμεσα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών.

«Σήμερα ή αύριο το GERB θα ασκήσει έφεση ενώπιον του συνταγματικού δικαστηρίου και θα επιδιώξει την ακύρωση των εκλογών», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ προς τους δημοσιογράφους. «Το κίνητρό μας είναι η χονδροειδής παραβίαση του νόμου την ημέρα πριν από την ψηφοφορία».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή