Ανασχηματισμό μετά το συνέδριο της ΝΔ «βλεπει» ο Φ. Κουβέλης

Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ σε εκδήλωση στα Ιωάννινα
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 21:23
UPD:23:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στα Γιάννενα.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει ανασχηματισμός, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Παράλληλά εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κυριαρχείται από «σύνδρομο αναρρίχησης στη εξουσία» και ότι υπόσχεται πως θα απαλλάξει τη χώρα, ως δια μαγείας, από τα δεινά και το μνημόνιο.

«Λυπάμαι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει όλα τα ερωτήματα που τίθενται των πραγμάτων και εμφανίζεται με πολυγλωσσία, ακαθόριστες δεσμεύσεις, πολλές διακηρύξεις χωρίς στρατηγική εξόδου από την κρίση χωρίς εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο», είπε ο κ. Κουβέλης.

Στο σημείο αυτό σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε καθοριστικά, με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση, στις προσπάθειες για την ανάκαμψη και την οικονομική σταθεροποίηση ενώ επανέλαβε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν σε ένα πλαίσιο αναγκαίων για την έξοδο από την κρίση πολιτικών χωρίς να ταυτίζονται πολιτικά.

Μέχρι σήμερα, συνέχισε, η Δημοκρατική Αριστερά έχει πετύχει στο κυβερνητικό έργο αρκετά και συμπλήρωσε ότι, «στόχος των παρεμβάσεων μας δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση θεμάτων, αλλά η επίτευξη αποτελεσμάτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Μόνη λύση, είπε, είναι η σύνδεση της δημοσιονομικής εξυγίανσης με την αναπτυξιακή διαδικασία και η ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών για την κοινή αντιμετώπιση του χρέους.

Μάλιστα υπογράμμισε, ότι στις νέες συναντήσεις με τους δανειστές τον Ιούνιο, πρέπει να τεθεί σθεναρά η ανάγκη για τροποποιήσεις μέτρων, που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα. «Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουν μέτρα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης», επεσήμανε.

Φ. Κουβέλης: Κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη ΔΗΜΑΡ

Απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη σε κομματική εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες για κοινή πολιτική δράση.

Σε ερώτηση για τον εάν η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσσιαλο, απάντησε κατηγορηματικά «όχι» και τόνισε: «Εμείς είμαστε ανοιχτοί για να συγκροτήσουμε το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όχι με συμπτύξεις κομμάτων, όχι με συναντήσεις κορυφής, αλλά με ουσιαστικό διάλογο, με συνεργασία, με συμμαχία, με αστερισμούς κινήσεων βεβαίως και προσώπων. Αλλά αυτή την στιγμή που με ρωτάτε στην βάση ορισμένων ονομάτων, σας λέω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψή του στην Ήπειρο δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα και τόνισε ότι οι  αυτοδιοικητικές εκλογές, α΄ και β' βαθμού, θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ο νόμος προβλέπει.

Τέλος για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα μέσα από την ανάπτυξη: «Η χώρα  βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, βεβαίως έχουμε απομακρυνθεί από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, γνωρίζουμε τα σημάδια του δρόμου που μπορεί να οδηγούν στη έξοδο από την κρίση, γι’ αυτό και προσπαθούμε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν μόνο με την ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή