Φ. Κουβέλης: Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν αφορά κινήσεις κορυφής

«Όχι σε πρόωρες εκλογές»
Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 18:12
UPD:18:19
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

O κ. Κουβέλης τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ για τον ανασχηματισμό επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο.

A- A A+

Η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, ο οποίος όμως σημειώνει πως «δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στη Real News, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης απαντά: 

«Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν αφορά κινήσεις κορυφής. Αφορά έναν αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

»Η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται για την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του προοδευτικού χώρου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πιστεύει ότι η όποια σύγκλιση θα πρέπει να επιδιωχθεί στη βάση της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου για συγκεκριμένα ζητήματα και όχι με κινήσεις πολιτικού εντυπωσιασμού.

»Η ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί με όλον αυτόν τον κόσμο. Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας από το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, που θα δράσει από κοινού στα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα. Είναι προφανές ότι δεν μας αφορούν κομματικές συμπράξεις». 

Κατά τα άλλα, ο κ. Κουβέλης τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ για τον ανασχηματισμό επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να γίνει τον Ιούλιο: «Η παρατεταμένη συζήτηση για ανασχηματισμό και η σχετική φιλολογία δεν βοηθούν. Υποστηρίζω ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι μικρότερο και να εξαντλήσει την τετραετία».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ακόμη πως «είναι η ώρα της απλής αναλογικής», ενώ επισημαίνει πως «οι πολιτικές συνθέσεις είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για τη χώρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις.

Αντιθέτως, σημειώνει, πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αναγκών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η δημόσια διοίκηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή