Οκλαχόμα: Στο τέλος της η επιχείρηση ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013 13:46
UPD:15:27
REUTERS/ADREES LATIF

Προς το τέλος οδεύει η επιχείρηση εντοπισμού στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος στο Μουρ της Οκλαχόμα. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει περισσότερους από 100 επιζώντες, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 237.

A- A A+

Προς το τέλος οδεύει η επιχείρηση εντοπισμού στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος στο Μουρ της Οκλαχόμα, με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής να δηλώνει ότι είναι «98% σίγουρος» ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες ή νεκροί για να ανασυρθούν.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 24 νεκρούς, καθώς αναθεωρήθηκε χθες προς τα κάτω από τον αρχικό αριθμό των 51 που είχε ανακοινωθεί εν μέσω της αρχικής σύγχυσης. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εννέα παιδιά. Η κυβερνήτης της Οκλαχόμα Μέρι Φάλιν είπε ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς κάποιες σοροί μπορεί να μην καταμετρήθηκαν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Οκλαχόμα: Ολοκληρώνονται οι έρευνες

Στο τέλος του βαδίζει το έργο εντοπισμού τυχόν επιζώντων στα ισοπεδωμένα προάστια της Οκλαχόμα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στο δύσκολο έργο, είναι κατά 98% σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν ούτε παγιδευμένοι αλλά ούτε και νεκροί μετά τις εξονυχιστικές έρευνες των διασωστών.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει περισσότερους από 100 επιζώντες, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 237.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κρανίου τόπος η Οκλαχόμα μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου

H Oκλαχόμα μετράει τις πληγές της, μία μέρα μετά το χτύπημα του καταστροφικού ανεμοστρόβιλου, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 24 ανάμεσα τους και 9 παιδιά που βρίσκονταν την κρίσιμη ώρα στα σχολεία τους. Οι τραυματίες φτάνουν τους 240.

Τα επτά από τα εννέα παιδιά που σκοτώθηκαν βρήκαν τον θάνατο στο σχολείο Πλάζα Τάουερς, όπου ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε την οροφή και γκρέμισε τοίχους, καθώς μαθητές και δάσκαλοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί κάποια παιδιά που δεν βρέθηκαν στα σχολεία του προαστίου, αλλά τα οποία μπορεί να έφυγαν πριν την καταστροφή με τους γονείς τους.

REUTERS

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναβάθμισε τον ανεμοστρόβιλο στην ανώτατη βαθμίδα EF-5 της σχετικής κλίμακας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή