Οκλαχόμα: Λιγότεροι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 16:18
UPD:22/05/2013 00:39
REUTERS/GENE BLEVINS
A- A A+

Στους 24 μείωσαν τον επίσημο απολογισμό των επιβεβαιωμένων νεκρών, από 51, οι αρχές της Οκλαχόμα μετά το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από την προάστιο Μουρ.

«'Εχουμε καλά νέα. Ο αριθμός αυτή τη στιγμή είναι 24», δήλωσε η Έιμι Έλιοτ, υψηλόβαθμη τοπική αξιωματούχος. «Ο προηγούμενος απολογισμός που έκανε λόγο για 51 νεκρούς μπορεί να περιελάμβανε και μερικούς που είχαν καταγραφεί δύο φορές», πρόσθεσε.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Επικρατούσε χάος», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέβει καθώς μπορεί να ανασυρθούν κι άλλες σοροί από τα συντρίμμια.

REUTERS

Σύμφωνα με την κ. Έλιοτ, όλες οι σοροί, εκτός από τρεις, έχουν αναγνωριστεί και επιστρέφονται στις οικογένειες των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις προσπάθεις ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμα σπιτιών, σχολείων και ενός νοσοκομείου.

Ολόκληρες γειτονιές ισοπεδώθηκαν από τους ανέμους έως και 320 χλμ. την ώρα.  Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το Μουρ, ένα προάστιο περίπου 55.000 κατοίκων, στις 15:01 τοπική ώρα και παρέμεινε εκεί για πε΄ρίπου 45 λεπτά. Περίπου 120 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει κηρύξει την Οκλαχόμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής», ενώ διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής.

Την ίδια ώρα ο επίτροπος ασφαλείας της Οκλαχόμα Τζον Ντόακ υποστήριξε πως οι ζημιές από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου ενδέχεται να ξεπεράσουν τα τρία δισ. δολάρια.

Σε συνέντευξή του μετά την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή, ο Ντόακ επεσήμανε πως οι απώλειες ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες από ό,τι στην καταιγίδα στο Τζόπλιν, οι οποίες είχαν προκαλέσει το θάνατο 158 ανθρώπων.

Οι ενασφάλιστες ζημιές στο Τζόπλιν ξεπέρασαν τα 2 δισ. δολάρια και ενδέχεται το ποσό αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς οι χρηματικές διεκδικήσεις ρυθμίζονται ακόμη.

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή