Ομπάμα: Άμεση διάθεση όλων των αναγκαίων πόρων προς την Οκλαχόμα

Δηλώσεις από το Λευκό Οίκο
Τρίτη, 21 Μαΐου 2013 17:26
UPD:19:33
EPA/JIM LO SCALZO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα (δεξιά) χαρακτήρισε τον ανεμοστρόβιλο «έναν από τους πλέον καταστροφικούς της ιστορίας» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια ζωών μικρών παιδιών.

A- A A+

Τη βούληση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ να διαθέσει όλους τους αναγκαίους πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία των πληγέντων από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο στην περιοχή του Μουρ της Οκλαχόμα εξέφρασε, με δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον ανεμοστρόβιλο «έναν από τους πλέον καταστροφικούς της ιστορίας» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια ζωών μικρών παιδιών.

«Προσευχόμαστε για τους κατοίκους της Οκλαχόμα», υπογράμμισε ο κ. Ομπάμα, προσθέτοντας ότι από χθες το βράδυ έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πολιτεία, ενώ έχει επικοινωνήσει τόσο με τον κυβερνήτη της, όσο και με το δήμαρχο του Μουρ, ώστε να έχει ιδίαν αντίληψη για τις ανάγκες της περιοχής.

REUTERS

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι στο Μουρ επιχειρούν ομάδες διάσωσης από το Τέξας, τη Νεμπράσκα και το Τενεσί και ότι προτεραιότητα των αρχών αποτελεί η επαναλειτουργία νοσοκομείων, σχολείων και χώρων εργασίας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Είμαστε ένα έθνος το οποίο στέκεται δίπλα στους συμπολίτες του», κατέληξε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει τους κατοίκους του Μουρ να εισέλθει στον ιστότοπο του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή