Επαφές Αντ. Σαμαρά με εκπροσώπους κινεζικών ομίλων

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 20:06
UPD:21:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού φόρουμ στο Πεκίνο.

A- A A+

Συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων στην Κίνα είχε ο Πρωθυπουργός, πέρα από το επίσημο πρόγραμμά του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με εκπροσώπους των Huawei, ZTE, China Development bank, China Import Export Bank, China Minsheng Bank και Cosco.

Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους οκτώ επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αεροδρόμια και αερογραμμές, τουρισμό και real estate, λιμάνια, μέταλλο (νικέλιο), σιδηρόδρομο καθώς επίσης και με εταιρείες νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Συναντήσεις Ελλήνων - Κινέζων επιχειρηματιών

Νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην αστιατική χώρα διοργανώθηκε στο Πεκίνο μεγάλο επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας Eλλάδας και Κίνας.

Το συνέδριο, με τίτλο «Greece - China Business Forum: The New Silk Road», συνδιοργανώθηκε από το Κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Υλοποιήθηκε δε από το Invest in Greece, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κίνα και το Κινεζικό Επιμελητήριο CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products).

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή που απαρτίζεται από 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς από τους πλέον βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας (Ναυτιλία, Τράπεζες, Τουρισμός και Ακίνητα, Αγροτικά προϊόντα και Τρόφιμα, Τεχνολογία, Δομικά υλικά και Εξαγωγική μεταποίηση) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 257 εκπροσώπους από περισσότερες από 135 κινεζικές επιχειρήσεις από τους αντίστοιχους κλάδους.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν 271 κατʼ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, με ορισμένες από τις ελληνικές εταιρείες να έχουν προγραμματισμένες ακόμα και 11 συναντήσεις η κάθε μια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή