ΣΥΡΙΖΑ: Μοναδικός σκοπός του ταξιδιού στην Κίνα η εκποίηση

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 17:41
UPD:17:46
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

A- A A+

«Το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κίνα έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να εκποιηθούν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, τομείς στρατηγικής σημασίας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης για τη χώρα», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν καταφέρνουν να κρύψουν αυτό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια όλων: το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής, την γενικευμένη εξαθλίωση, την κατάρρευση των μικρομεσαίων, τα εκατομμύρια ανέργων και φτωχών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «προοπτική ανάπτυξης δεν μπορεί να υπάρξει σε μια χώρα τραυματισμένη από τα μνημόνια και την λιτότητα, με εργασιακές σχέσεις βγαλμένες από τον 19ο αιώνα, όπου η πολιτική επιστράτευση απεργών βρίσκεται στην ημερησία διάταξη».

«Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, η στήριξη της απασχόλησης, η κοινωνική δικαιοσύνη», καταλήγει.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή