Πανελλαδικές: «Ευχαριστώ» Αρβανιτόπουλου στους εκπαιδευτικούς

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 12:48
UPD:14:11
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική -όπως είπε- άσκηση των καθηκόντων τους.

A- A A+

Oι Πανελλαδικές άρχισαν στην ώρα τους και η πρώτη μέρα εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς προβληματα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος για τη σημερινή πρεμιέρα των εξετάσεων και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική -όπως είπε- άσκηση των καθηκόντων τους.

Όπως είπε ο υπουργός, στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων συνέβαλαν όλοι, «θέλω, όμως, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους εκπαιδευτικούς που άσκησαν τα καθήκοντά τους με υποδειγματικό τρόπο», πρόσθεσε και ευχήθηκε «καλή συνέχεια σε όλους» και στους μαθητές «καλά αποτελέσματα».

Οι καθηγητές ήταν στις θέσεις τους και μόλις δύο επιτηρητές, ένας στην Ιθάκη και ένας στην Αθήνα δεν παρουσιάστηκαν στα εξεταστικά κέντρα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια κατά τα οποία τουλάχιστον το 12% των επιτηρητών δήλωνε αδυναμία να παραστεί.

Οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα. Για το θέμα της έκθεσης επιλέχθηκε απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη με τίτλο: «Ένας αστρολάβος τ΄ουρανού και της ζωής».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την αποξένωση του σημερινού ανθρώπου παρά το γεγονός ότι ζει στην εποχή της πληροφορίας και του διαδικτύου. Σημαντικές ήταν οι αναφορές στο περιβάλλον και στη σχέση του ανθρώπου με αυτό.

Το θέμα χαρακτηρίστηκε από τους τελειόφοιτους σαφές και κατανοητό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ομαλά άρχισαν το πρωί οι πανελλαδικές εξετάσεις

Χωρίς προβλήματα, καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά κύλησε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι της Γενικής Παιδείας διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και στην έκθεση πραγματεύθηκαν ένα θέμα που βασιζόταν σε απόσπασμα από βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γιώργου Γραμματικάκη. Αφορούσε την αποξένωση του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία της πληροφορίας καθώς και τη σχέση με το περιβάλλον. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την υποδειγματική εργασία τους , όπως είπε και ευχήθηκε καλα αποτελέσματα τους υποψήφιους.

Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα γενικής παιδείας (Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία).

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, ωστόσο για εκείνους που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες θα συνεχιστούν και μέσα στον Ιούνιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή