Ν. Παπαχρήστος: Οι καθηγητές θα είναι κανονικά στη θέση τους

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 09:29
UPD:10:08
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ακόμη ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενιαία γραμμή. 

A- A A+

Την αναστολή των κινητοποιήσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις εισηγείται η ΟΛΜΕ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Παπαχρήστο να δηλώνει ότι οι καθηγητές θα είναι κανονικά στη θέση τους.

«Αν μας κάλυπταν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα ήταν άλλες οι προϋποθέσεις, δεν υπήρχαν οι όροι να προχωρήσουμε σε ένα μέτωπο», ανέφερε ο κ. Παπαχρήστος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Alpha 989, λίγες ώρες μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου κατατέθηκε η νέα πρόταση της ΟΛΜΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε ακόμη ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενιαία γραμμή. Τόνισε ωστόσο ότι πολλοί καθηγητές που πρόσκεινται στη ΝΔ δε θέλουν να βλέπουν τον υπουργό Παιδείας ούτε ζωγραφιστό.

Ανατροπή στη συνεδρίαση

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι καθηγητές

Την αναστολή της απεργίας κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων αποφάσισαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι καθηγητές στην μαραθώνια συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων τους. Ομαλά και στην ώρα τους θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Το σκηνικό ανατράπηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ), η οποία διήρκησε περισσότερο από 12 ώρες, όταν μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έθεσαν το ερώτημα «εάν υπάρχουν ή όχι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν απεργιακές αποφάσεις».

Πολλοί πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις για να ψηφίσουν μόνο επί του ερωτήματος της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και εννέα ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας θα συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΟΛΜΕ και θα επανεξετάσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Σε ισχύ η επιστράτευση

Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έχει τεθεί σε ισχύ η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράβλεψης της απόφασης για επιστράτευση, ο νόμος προβλέπει αυτόφωρη σύλληψη, παραπομπή σε ποινικό δικαστήριο με ποινή τουλάχιστον τριών μηνών και στο πειθαρχικό σκέλος απόλυση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή