Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλόφιλων στη Μινεσότα

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 06:12
UPD:09:55
REUTERS/RICK WILKING
A- A A+

Η Μινεσότα έγινε η 12η πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που επιτρέπει το γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ιδίου φύλου, καθώς ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μάρκ Ντέιτον υπέγραψε την Τρίτη το σχετικό νόμο.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Μινεσότα», δήλωσε ο κ. Ντέιτον πριν από την υπογραφή του νόμου μπροστά σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων ενθουσιωδών ατόμων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης την περασμένη Πέμπτη, ενώ η πολιτειακή Γερουσία υπερψήφισε τη Δευτέρα.

Εκτός της Μινεσότα και το Ρόντ Άιλαντ, η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, επέτρεψε τους γάμους ομοφυλόφιλων στις 2 Μαΐου, ακολουθούμενη από το Ντελαγουέρ ενώ είχε προηγηθεί η Αϊόβα. Άλλες εννέα πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει το γάμο ομοφυλόφιλων από το 2004: Το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ, η Νέα Υόρκη το Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, οι συνταγματικές απαγορεύσεις παραμένουν σε 31 άλλες πολιτείες της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων στα τέλη Ιουνίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή