Πούτιν: Οι ομοφυλόφιλοι δεν υφίστανται διακρίσεις στη Ρωσία

Δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας από το Άμστερνταμ
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 20:59
UPD:20:59
REUTERS/UNITED PHOTOS

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν σε δηλώσεις του στο Αμστερνταμ μαζί με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (δεξιά).

A- A A+

Την ύπαρξη διακρίσεων κατά των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία αρνήθηκε, με δηλώσεις του από την Ολλανδία, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι δηλώσεις του ρώσου προέδρου έγιναν στο Άμστερνταμ, εν μέσω διαμαρτυριών εναντίον του από ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων τη Δευτέρα.

Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για μαύρη λίστα με υποθέσεις όπου οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε πράξεις έμπρακτων διακρίσεων κατά των ατόμων με μη ετεροφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

REUTERS/STRINGER

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση της ομοφυλοφιλικής κοινότητας του Άμστερνταμ κατά του Πούτιν.

«Στη Ρωσική Ομοσπονδία -για να είναι ξεκάθαρο σε όλους- δεν υφίσταται καμία παραβίαση ή καταπάτηση των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.

«Οι άνθρωποι αυτοί απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως κάθε άλλος πολίτης της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε τις πορείες «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας» για τα επόμενα 100 χρόνια, ενώ πρόσφατα το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη φάση νομοσχέδιο απαγόρευσης της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας».

Η ομοφυλοφιλία έπαψε να αποτελεί αδίκημα στην ομοσπονδιακή Ρωσία μόλις το 1993.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή