Αποδοκιμασίες κατά της ΑΔΕΔΥ

Από εκπαιδευτικούς
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 11:41
UPD:11:58
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Εκπαιδευτικοί προπηλάκισαν στα Προπύλαια τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Αντώνη Αντωνάκο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου στο θέμα της απεργίας των καθηγητών.

«Ήρθαμε εδώ όντας απεργοί σήμερα, γιατί  απεργούμε πάντα, να καταγγείλουμε την απεργοσπαστική απόφαση της ΑΔΕΔΥ και το άδειασμα των καθηγητών», δήλωσε δάσκαλος από το Αιγάλεω, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία, διευκρινίζοντας ότι είναι επίσης γονιός παιδιού που δίνει πανελλαδικές.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς, ωστόσο η ΟΛΜΕ δεν συμμετέχει, καθώς είχε ζητήσει την κήρυξη απεργίας για την Παρασκευή, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Τη στάση της ΑΔΕΔΥ επέκρινε χθες έντονα και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, κάνοντας λόγο για «κοροΐδία».

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΆΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΌΣ
ΟΛΜΕ: Κοροϊδία αυτό που συνέβη με την ΑΔΕΔΥ

«Κοροϊδία» χαρακτήρισε τη στάση της ΑΔΕΔΥ απέναντι στους καθηγητές ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο naftemporiki.gr. «Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, η Ομοσπονδία είχε θέσει όλες τις ασφαλιστικές δικλίδες ώστε οι κινητοποιήσεις να μην αφορούν τους συνδικαλιστές αλλά τους καθηγητές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

«Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», δήλωσε στο naftemporiki.gr.

Εν τω μεταξύ, όλες οι ΕΛΜΕ πραγματοποιούν σήμερα γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστεί η υιοθέτηση ή μη της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή