Χρονοδιάγραμμα για το Κυπριακό ζητεί ο Έρογλου

Συνάντηση με Ν.Αναστασιάδη στις 29/5
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 10:33
UPD:10:43
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν, αλλά είναι σημαντικό να προσφέρουμε καλύτερες μέρες στο λαό και να μην παραμένουμε στο παρελθόν.

A- A A+

Συμφωνία στο Κυπριακό μπορεί να εξευρεθεί μόνο μέσω μίας διαδικασία «πάρε-δώσε» και με κοινή δέσμευση σημείωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου και ζήτησε συμφωνία για χρονοδιάγραμμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ.  Έρογλου γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σε δείπνο στις 29 Μαΐου.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι η τουρκική πλευρά επιθυμεί οι συνομιλίες να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό, αλλά η ελληνοκυπριακή  πλευρά μιλά για το φθινόπωρο  ωστόσο όπως είπε, αν συμφωνήσει με τον πρόεδρο Αναστασιάδη σε ένα χρονοδιάγραμμα, τότε θα είναι επιτυχία..

Σύμφωνα με τον κ. Έρογλου, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν, αλλά είναι σημαντικό να προσφέρουμε καλύτερες μέρες στο λαό και να μην παραμένουμε στο παρελθόν. 

Αφού υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος υπάρχει παρά το γεγονός ότι το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, σημείωσε ότι βούλησή του είναι να φθάσει σε μια συμφωνία. Η διεθνής κοινότητα, τόνισε, θα πρέπει να δει «την πραγματικότητα των δύο κρατών» και να δημιουργήσει ευκαιρία για τους δύο «λαούς», κατά την έκφρασή του, να συμβιώνουν σε συνθήκες ειρήνης. 

Τέλος, ο κ. Έρογλου επανέλαβε τα περί «εμπάργκο» εναντίον των Τουρκοκυπρίων και πρόσθεσε ότι έτσι είναι δύσκολο να καταλήξει σε συμφωνία η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, «Φιλελεύθερος»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή