Λευκωσία: Έμφαση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από το φθινόπωρο

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 16:58
UPD:17:07
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Από το φθινόπωρο και μετά θα μπορέσει η Λευκωσία να επικεντρωθεί στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, όπως υπογράμμισε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, τονίζοντας ότι «αυτό, που προέχει τώρα, είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης στην οικονομία».

«Δεν μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε για το θέμα των διαπραγματεύσεων. Αυτό θα γίνει, ευχόμαστε, το προσεχές φθινόπωρο, διότι τώρα προέχει να δώσουμε απαντήσεις στα θέματα της αγωνίας του κόσμου μετά από την κατάσταση της οικονομίας μας», δήλωσε ο κ. Κασουλίδης μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε ότι οι θέσεις της Λευκωσίας για το θέμα είναι γνωστές, ενώ σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχουν πληροφορίες για τις επαφές του κ. Ντάουνερ στην Άγκυρα, αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου, διευκρίνισε ότι «ζήτημα φυσικού αερίου δεν ηγέρθη» ούτε έγινε κάποια αναφορά.

Σε ερώτηση εάν έχουν ετοιμαστεί συμφωνίες για να υπογραφτούν μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «δυστυχώς, η συμφωνία περί συνεκμετάλλευσης, για τεχνικούς λόγους δεν έχει ολοκληρωθεί» και εκτίμηση ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο με τρεις συναντήσεις σε διπλωματικό επίπεδο. «Η άλλη συμφωνία που αφορά τη στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας τώρα ακόμα ξεκινά. Άρα, δεν θα υπάρχει καμία υπογραφή στην Ιερουσαλήμ, κατά την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή