«Δολοφόνο» χαρακτήρισε τον Ερντογάν σύρος υπουργός

Κατηγορίες της Δαμασκού για ηθική αυτουργία της Άγκυρας στην επίθεση στο Ρεϊχανλί
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 15:24
UPD:15:33
EPA/SANA HANDOUT

«Όλη η ευθύνη για ό,τι συνέβη βαρύνει την κυβέρνηση της Τουρκίας και τον Ερντογάν προσωπικά», υπογράμμισε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζούμπι.

A- A A+

«Δολοφόνο» αποκάλεσε τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζούμπι, σε δηλώσεις του τις οποίες αναμετέδωσε το ρωσικό δίκτυο Russia Today.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Ζούμπι αποτέλεσε η πολύνεκρη διπλή έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, το Σάββατο, για την οποία η Δαμασκός κατηγορεί ως υπεύθυνη την Άγκυρα.

«Όλη η ευθύνη για ό,τι συνέβη βαρύνει την κυβέρνηση της Τουρκίας και τον Ερντογάν προσωπικά», υπογράμμισε ο σύρος υπουργός.

«Ζητώ την παραίτησή του ως δολοφόνου και εκτελεστή. Δεν έχει δικαίωμα να χτίσει την πολιτική του καριέρα επάνω στο αίμα του τουρκικού και του συριακού λαού», πρόσθεσε ο κ. Ζούμπι.

Αρνήθηκε, παράλληλα, κάθε συριακή ανάμειξη στις επιθέσεις οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Σε προγενέστερες δηλώσεις του στη συριακή κρατική τηλεόραση, ο σύρος υπουργός είχε κατηγορήσει και πάλι την Άγκυρα σαν ηθικό αυτουργό των επιθέσεων στο Ρεϊχανλί, καθώς και για άμεσες σχέσεις και παροχή βοήθειας σε ισλαμιστές φονταμενταλιστές αντάρτες οι οποίοι πολεμούν εντός της Συρίας.

Η Τουρκία έχει συλλάβει ήδη και κατηγορεί ανοικτά ως υπεύθυνη για την επίθεση μια ομάδα Τούρκων, η οποία, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, διατηρεί σχέσεις με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Τουρκία «δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα στην οποία προσπαθούν κάποιοι να την σπρώξουν», προσθέτοντας ωστόσο ότι «οποιοσδήποτε στοχοποιεί την Τουρκία, αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το ανάλογο τίμημα».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή