Σπανούλης: «Είναι τρομερό αυτό που κάναμε»

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 01:39
UPD:01:49
EPA/KERIM OKTEN

Οι Κάιλ Χάινς και Βασίλης Σπανούλης πανηγυρίζουν τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης και την κατάκτηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της Ευρωλίγκας.

A- A A+

Ως επίτευγμα μοναδικό και ανεπανάληπτο χαρακτήρισαν με ένα στόμα όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού την κατάκτηση και της φετινής Ευρωλίγκας, εστιάζοντας στις δηλώσεις τους στο πνεύμα ομαδικότητας και αυτοθυσίας που διακρίνει αυτή την ομάδα αλλά και την εξαιρετική δουλειά του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

YOUTUBE/EUROLEAGUE
Ευρωλίγκα: Συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη

Συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη, πολυτιμότερου αθλητή του φάιναλ φορ, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Βασίλης Σπανούλης: «Μπήκε ο Κατσίβελης με τον Σλούκα και άλλαξαν τον ρυθμό. Γύρισαν το ματς. Στο ημίχρονο σκέφτηκα τι δεν έκανα καλά, γιατί θα με χρειαζόταν η ομάδα και μπήκα και πήγαμε καλά. Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς. Πήρε μια καταπληκτική ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία. Δέχτηκε κριτική, κάτι που είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά κατάφερε να κρατήσει ισορροπίες, την ομάδα ενωμένη και πραγματικά το αξίζει. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του. Αυτές τις στιγμές πρέπει να τις ζήσουμε. Είναι η δεύτερη ευρωλίγκα και αν σκεφτούμε τι έχουμε κάνει είναι τρομερό».

Γιώργος Πρίντεζης: «Δείξαμε ψυχή, παλεύουμε πάντα και σε όλα τα παιχνίδια. Όλοι ξέρουμε ότι η Ρεάλ μπορεί να κάνει γρήγορα διαφορά 10-20 πόντων. Είμαστε διαβασμένοι, παίξαμε σωστά. Στο ημίχρονο μπήκαμε μέσα και είπαμε ότι έπρεπε να το γυρίσουμε. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα που κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Πολλοί έλεγαν ότι ήμασταν φούσκα.  Είναι πραγματικά πολύ ωραίο αυτό που πετύχαμε».

Κάιλ Χάινς: «Ολόκληρη η ομάδα ήταν εξαιρετική. Την προηγούμενη σεζόν καταφέραμε κάτι πολύ δύσκολο. Ίσως και να ήταν θεϊκή παρέμβαση, όμως τα καταφέραμε όπως πέρυσι. Έγινε μια τεράστια ανατροπή, με διαφορετικό τρόπο».

Στράτος Περπέρογλου: «Έβαλα κάποια σουτ, αλλά ο τίτλος μετράει. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, βρεθήκαμε να χάνουμε 17 πόντους, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας. Κοιτάξαμε φάση-φάση να μειώσουμε τη διαφορά και όταν πια κλείσαμε το ημίχρονο στο -4, τότε το ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε το τρόπαιο».

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Έισι Λο: «Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε στιγμή και αυτό είναι που κάνει την ομάδα ιδιαίτερη. Το να νικήσεις το τρόπαιο δύο συνεχόμενες χρονιές είναι… τρελό. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Όλοι αξίζουν τα εύσημα. Αλλάξαμε προπονητικό επιτελείο, φέραμε κάποιους νέους παίκτες αλλά παραμείναμε οι ίδιοι. Είμαστε πάντα Ολυμπιακός».

Κώστας Παπανικολάου: «Θα το πω όσο πιο απλά μπορώ: αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει σε τελικό. Είναι τρελό και απίστευτο, τα καταφέραμε πάλι! Ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και όχι μόνο πήραμε την Ευρωλίγκα και υπερασπιστήκαμε τον τίτλο, αλλά αν δείτε το ταμπλό σκοράραμε 100 πόντους. Πραγματικά, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το ταμπλό είναι εκεί».

Κώστας Σλούκας: «Δεν ξέρω αν έχει άλλα θαύματα. Να ζήσουμε το σημερινό γιατί αυτό που κάναμε φέτος ήταν πολύ δύσκολο. Γράψαμε χρυσή σελίδα. Είχαμε πει ότι η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα αλλά έχει σκαμπανεβάσματα. Είχαν 5/6 στην αρχή αλλά συνεχίσαμε. Κάναμε το παιχνίδι μας και τελικά νικήσαμε και πιο εύκολα απ ότι περιμέναμε».

Δημήτρης Κατσίβελης: «Είναι απίστευτο, είναι το όνειρο του καθένα να επαναλάβει αυτή την επιτυχία, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δεν παίξαμε τόσο καλά στην αρχή και δεν βάλαμε τόση ενέργεια και προσπάθεια στο παιχνίδι μας. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο μέρος, βάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ και νικήσαμε το παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να απολαύσω τη στιγμή»,

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: «Το να κατακτήσεις το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι τεράστιο και το κάναμε δύο φορές συνεχόμενα. Τα δύο τελευταία χρόνια καταφέραμε να γυρίσουμε πολλά παιχνίδια στα οποία βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, άρα αυτό που κάναμε σήμερα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, εκτός του ότι έγινε σε παιχνίδι τίτλου. Είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός. Οι φίλαθλοί μας είναι απίστευτοι και άξιζαν αυτό το τρόπαιο. Θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα τώρα να πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις