Formula 1: Γέλασε στο τέλος ο Ρόζμπεργκ

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 16:06
UPD:16:57
REUTERS/ALBERT GEA

Δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον για τον πιλότο της Mercedes.

A- A A+

Δεύτερη συνεχόμενη φετινή πολ ποζίσιον για τον Νίκο Ρόζμπεργκ και τρίτη για τη Mercedes. Μετά το Μπαχρέιν ο Γερμανός που ήταν από τους δραστήριους στις σημερινές κατατακτήριες στην πίστα της Καταλούνια πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και στην Ισπανία, ξεκινώντας έτσι από την πρώτη θέση.

Η ομάδα της Mercedes θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένη καθώς είδε  τον Λιούις Χάμιλτον να κλέβει την τελευταία στιγμή τη δεύτερη θέση από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ετσι, στο γκριντ για πρώτη φορά φέτος η γερμανική ομάδα κάνει το 1-2.

Ο Ρόζμπεργκ ήταν από τους πέντε πιλότους που προτίμησαν να βγουν από νωρίς στην πίστα στην τρίτη και τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Αμέσως μετά τον πρώτο του γύρο ανέβηκε στην κορυφή μπροστά από τους Αλόνσο, Μάσα, Γκροσεάν και Ραϊκόνεν.

EPA/TONI ALBIR

Δεν κατάφερε να πάρει την πολ ποζίσιον ο Σεμπάστιαν Φέτελ και θα εκκινήσει αύριο τον αγώνα από την τρίτη θέση.

Η τελική μάχη όμως δόθηκε μόλις δύο λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας όταν και οι δέκα πιλότοι ξεχύθηκαν στην πίστα για να σημειώσουν τον ταχύτερο γύρο. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς όπως οι Φέτελ, Γουέμπερ, Ντι Ρέστα, Πέρεθ και Χάμιλτον αρκέστηκαν να τρέξουν έναν μόνο γύρο για να πετύχουν έναν καλό χρόνο.

Στο πρώτο γύρισμα της πίστας ο Ρόζμπεργκ πέτυχε χρόνο 1:20.8, επίδοση που ήδη ήταν κορυφαία. Στην τελευταία του προσπάθεια όμως κατάφερε να ρίξει πιο κάτω τα χρονόμετρα, πετυχαίνοντας 1:20.718 και κερδίζοντας έτσι την πολ ποζίσιον.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος που ο γερμανός πιλότος θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο γκριντ. Την κυριαρχία της Mercedes ολοκλήρωσε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στο τέλος πέρασε στη δεύτερη θέση, μόλις 0,254 δευτ. πίσω από τον teammate του.

Η επιλογή της Red Bull και του Σεμπάστιαν Φέτελ να βγει στην πίστα για έναν μόλις γύρο, φάνηκε πως δεν ήταν σωστή για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, καθώς αρκέστηκε στην τρίτη θέση, 0,336 δευτ. πίσω από τον πρωτοπόρο Ρόζμπεργκ.

Η Lotus είδε τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος επέλεξε να φορέσει στο μονοθέσιο του ένα «φρέσκια» σετ μεσαίας γόμας, να τερματίζει τέταρτος μπροστά από τις δύο Ferrari των Αλόνσο και Μάσα, αντίστοιχα.

EPA/TONI ALBIR

Ο Φελίπε Μάσα προσπάθησε για την πολ ποζίσιον αλλά ήταν αργός στο τρίτο κομμάτι της πίστας στον τελευταίο του γύρο.

Αν και η Scuderia στις ελεύθερες δοκιμές έδειχνε δυνατή, στις κατατακτήριες δεν είχε αντίστοιχη απόδοση και θα κληθεί να ξεκινήσει από τις πιο πίσω θέσεις. Ο Μάσα θα περιμένει την κρίση των αγωνοδικών που θα εξετάσουν την περίπτωση παρεμπόδισης ή όχι του Γουέμπερ στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Αυστραλός έπεσε κι αυτός θύμα της πολιτικής του ενός γύρου στα τελευταία κρίσιμα δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αύριο (θεωρητικά, αν δεν τιμωρηθεί ο Μάσα) από την όγδοη θέση.

Εβδομος θα είναι αύριο ο Ρομάν Γκροσεάν ενώ τις δύο τελευταίες θέσεις της πρώτης δεκάδας κατέλαβαν οι Σέρζιο Πέρεθ και Πολ ντι Ρέστα.

EPA/TONI ALBIR

Απογοήτευση για τον Τζένσον Μπάτον που θα ξεκινήσει τον αγώνα 14ος.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο Πέρεθ κατάφερε να προκριθεί στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ξεπερνώντας τον teammate του Τζένσον Μπάτον που αποκλείστηκε στη δεύτερη περίοδο. Ο Μεξικανός με μία εξαιρετική εμφάνιση στο τέλος της δεύτερης περιόδου, πέταξε στην ουσία εκτός δεκάδας τον Βρετανό που ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Ετσι ο Μπάτον θα κληθεί να ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από τη 14η θέση.

Στην έκτη σειρά εκκίνησης και τη 13η θέση  θα βρίσκεται αύριο ο Αντριαν Σούτιλ που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του teammate του Ντι Ρέστα, μένοντας πιο πίσω.

EPA

Παρά τις αναβαθμίσεις που παρουσίασε την Ισπανία η Williams δεν παρουσίασε καθόλου καλή εικόνα στις κατατακτήριες αφού αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

Προσπάθεια να μπει στην πρώτη δεκάδα έκανε και η Toro Rosso, αλλά οι Ρικιάρντο και Βερνιέ έμειναν ενδέκατος και δωδέκατος, αντίστοιχα, επιδόσεις που ήταν βελτιωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της ομάδας από τη Φαένζα.

Για μία ακόμη φορά η Sauber δεν προκρίθηκε στην τρίτη περίοδο, μένοντας αρκετά πίσω. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ βρίσκεται στη 15η και ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ στην 16η, αντίστοιχα. Ο νεαρός Μεξικανός «πετάχτηκε» εκτός της πρώτης δεκάδας την τελευταία στιγμή από τον Πολ ντι Ρέστα. Κινδυνεύει όμως με τιμωρία για την παρεμπόδιση στην στροφή 14 της πίστας του Κίμι Ραϊκόνεν στη δεύτερη περίοδο.

Απογοητευτική ήταν η σημερινή διαδικασία για τη Williams. Παρά τις αναβαθμίσεις που έφερε στο μονοθέσιό της, ο περυσινός νικητής Παστόρ Μαλντονάντο έμεινε μόλις 18ος και ο Βάλτερι Μπότας, μία θέση πιο ψηλά από τον teammate του.

Ο Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε κέρδισε για λογαριασμό της Caterham τη μάχη με τη Marussia και υπερίσχυσε των Μπιανκί και Τσίλτον ενώ ο τελευταίος Πικ έκανε λόγο για «περίεργη» ισορροπία του μονοθεσίου του στην προσπάθειά του να ελέγξει το πίσω μέρος της CT03 στο τρίτο κομμάτι της πίστας.

Περισσότερη δράση αύριο στις 15:00 όταν θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις