Formula 1: Κορυφαίος ο Αλόνσο

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 14:00
UPD:17:45
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

Η Ferrari και ο Φερνάντο Αλόνσο κυριάρχησαν απόλυτα στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στη Βαρκελώνη. Ο Ισπανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:25.252 με τη Scuderia να κάνει το 1-2 αφού πίσω του τερμάτισε ο Φελίπε Μάσα.

Ο Αλόνσο ήταν ταχύτερος τόσο στο βρεγμένο όσο και στο στεγνό, ιδίως τα τελευταία 15 λεπτά που η πίστα στέγνωσε. Η αλήθεια είναι ο καιρός χάλασε σήμερα τα σχέδια των ομάδων. Οι περισσότερες είχαν φέρει στην πίστα της Καταλούνια σημαντικά σετ αναβαθμίσεων, τα οποία όμως δεν είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν με τη δυνατή βροχή που έπεφτε. Μοναδική ίσως αναλαμπή το τελευταίο τέταρτο όταν η πίστα στέγνωσε και σημειώθηκαν κάποιοι καλοί χρόνοι.

Πίσω από τις δύο Ferrari που κυριάρχησαν, βρέθηκε ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν τα σλικ ελαστικά. Ακολούθησε ο Ρομάν Γκροσεάν με τη Lotus, o οποίος κυνηγήθηκε από τον Αντριαν Σούτιλ με τη Force India. O Γάλλος ήταν τυχερός στην αρχή της διαδικασίας όταν είχε μία άτυχη, αλλά ανώδυνη στιγμή, στη φουρκέτα στο τέλος της πίσω ευθείας της πίστας.

Ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε έκτος αν και στο τέλος έδωσε μάχη με τον Μπότας που ακολούθησε, αλλά και τους Αλόνσο, Μάσα και Γκροσεάν για την πρώτη θέση.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε όγδοος, αφήνοντας πίσω του τη δεύτερη Mercedes του Νίκο Ρόζμπεργκ και τη Force India του Πολ ντι Ρέστα.

Ακολούθησε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με τη δυνατή σήμερα Toro Rosso, μένοντας μπροστά από την πρώτη Sauber του Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος του Σέρζιο Πέρεθ που έμεινε 13ος, τη στιγμή που ο teammate του Τζένσον Μπάτον δε σημείωσε χρόνο, κάνοντας μόνο ένα δοκιμαστικό γύρο. Ο Βρετανός περίμενε κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες κι έτσι έμεινε στα πιτς.

Ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ με τη δεύτερη Sauber ήταν 14ος, μπροστά από τον περυσινό νικητή του αγώνα Παστόρ Μαλντονάντο.

Ο Χέικι Κοβαλάινεν με την άκρως αναβαθμισμένη Caterham ήταν 16ος, μία θέση πιο πάνω από τον teammate του Γκιέντο Φαν ντερ Γκάρντε.

Ο Ζιλς Μπιανκί με τη Marussia ήταν 18ος, έχοντας πίσω του τις δύο Red Bull των Φέτελ και Γουέμπερ που δεν ενδιαφερόντουσαν να σημειώσουν κάποιους αξιόλογους χρόνους το πρωί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις