«Πρόκληση ο τελικός με τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Γ. Μπαρτζώκας και Γ. Πρίντεζης μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου
Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 15:15
UPD:17:17
Youtube/olympiacosbcgr

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας και ο διεθνής φόργουορντ Γιώργος Πρίντεζης μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

A- A A+

Πρόκληση χαρακτήρισε τον αυριανό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» ως αουτσάιντερ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο διεθνής φόργουορντ παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού μεγάλου αγώνα με τους «μερένγκες». «Η πρόκληση που έχουμε αύριο παίζοντας έναν τελικό κυπέλλου Ευρώπης είναι τεράστια. Και το κίνητρο μας το ίδιο. Παίζουμε με την ομάδα που έχει τα περισσότερα ευρωπαϊκά. Ένα τεράστιο κλαμπ. Μια ομάδα εντελώς διαφορετική από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε: «Η Ρεάλ τρέχει στο γήπεδο, βασίζεται στο καλό επιθετικό ριμπάουντ και παίζει με μεγάλη ταχύτητα.»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης επισήμανε: «Το γεγον'ός ότι βρισκόμαστε και πάλι στον τελικό είναι πολύ σημαντικό. Δε συμβαίνει συχνά στην καριέρα ενός αθλητή να διεκδικεί δύο σερί χρονιές τον τίτλο. Απέναντί μας θα βρούμε μία ομάδα που μπορεί να έχει καλύτερο υλικό από την ΤΣΣΚΑ. Παίκτες με ψηλά κορμιά και κατά τη γνώμη μου η φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες, θα πρέπει ως αουτσάιντερ να δείξουμε τα ίδια στοιχεία που δείξαμε και στον χθεσινό ημιτελικό».

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Η τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τον επιβλητικό τρόπο που κέρδισε ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ και πως μπορεί να ρίξει τους τόνους για να μην παρασυρθούν οι παίκτες του από τον ενθουσιασμό. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Καταρχήν ένας εύκολος τρόπος είναι να πω στους παίκτες μας να μην διαβάζουν τα ΜΜΕ. Γνωρίζουν καλά τι λένε στην Ελλάδα, μια χώρα χωρίς μετριοπάθεια. Υπάρχει μόνο μεγάλος ενθουσιασμός ή απογοήτευση,. Έτσι είμαστε σαν λαός. Οι παίκτες μου είναι πολύ καλοί δέκτες. Φτάσαμε εδώ γιατί όλοι είναι μετρημένοι, αλλά και φιλόδοξοι. Δεν συμφωνώ ότι δεν έχουμε πετύχει τίποτα ως τώρα. Το κύπελλο είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά εγώ πιστεύω ότι η πρόκριση από μόνη της είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το μυαλό μας είναι μέσα στο κεφάλι μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους παίκτες προς αυτή την κατεύθυνση».

Το αν παίζει ρόλο η εμπειρία που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τελικούς, ο Πρίντεζης είπε: «Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία στα φάιναλ φορ, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το ένστικτο και η μέρα που θα βρεθούν οι ομάδες. Οι παίκτες της Ρεάλ μπορεί να έχουν πολλά χρόνια να βρεθούν σε τελικό, ειδικά σε διεθνές επίπεδο, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμοι».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις