Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Μεγάλη νίκη έναντι της ΤΣΣΚΑ
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 20:51
UPD:23:30
A- A A+

Το εισιτήριο για τον τελικό της Ευρωλίγκας πήρε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε της ΤΣΣΚΑ με 69-52 στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ-4, στο Λονδίνο.

Τα δεκάλεπτα με πρώτη τη γηπεδούχο ΤΣΣΚΑ: 17-24, 28-40, 52-69

Η ιστορία επαναλήφθηκε, με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά σε διαφορετικό γήπεδο. Πέρυσι ήταν η Πόλη, φέτος το Λονδίνο, αλλά η κατάληξη ίδια: ο Ολυμπιακός να πανηγυρίζει, η ΤΣΣΚΑ ταπεινωμένη...

Στο κρισιμότερο παιχνίδι της φετινής περιόδου, μέχρι το επόμενο της Κυριακής, οι πρωταθλητές Ευρώπης έβγαλαν στο παρκέ της «Ο2 Αρένα» του Λονδίνου όσα αποθέματα ενέργειας και ψυχής είχαν και με μια άμυνα που θύμιζε εκείνη της επί Ίβκοβιτς εποχής καθήλωσαν την ομάδα του Έτορε Μεσίνα στους 52 πόντους και έκαναν την «αρκούδα» να μοιάζει με άκακο… πάντα.

YOUTUBE/AMNAWEBTV
Πάει για το repeat ο Ολυμπιακός

Η παθιασμένη «ερυθρόλευκη» άμυνα ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση στον 6ο τελικό φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση στον έκτο τελικό της ιστορίας του και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περυσινό τίτλο του, απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης που έπεται, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Kυριαρχία στα ριμπάουντ

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως στον τομέα που η ΤΣΣΚΑ ήταν θεωρητικά ασυναγώνιστη, στα ριμπάουντ (41 έναντι 29), ενώ η άμυνά του επέτρεψε στους Μοσχοβίτες να ευστοχήσουν σε μόλις 7 δίποντα σε 21 προσπάθειες. Πρώτοι σκόρερ των «ερυθρολεύκων» ήταν οι Κάιλ Χάινς με 13 πόντους (συν 10 ριμπάουντ) και Πέρο Άντιτς (13π.), ενώ από τους Ρώσους ο Σόνι Ουίμς είχε επίσης 13.

Ουσιαστικά, οι Ρώσοι εμφανίστηκαν στο παρκέ του λονδρέζικου γηπέδου μόνο για τα πρώτα τρία λεπτά, όταν και προηγήθηκαν 8-4 με τρίποντο του Χριάπα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό το σκορ ήταν 8-10 υπέρ του Ολυμπιακού, που είχε πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη σε αυτό το διάστημα, για να κλείσει το δεκάλεπτο με 24-17 για την πειραϊκή ομάδα. 

Απέκοψαν την τροφοδοσία

Οι

YOUTUBE/EUROLEAGUE
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός: MVP ο Κάιλ Χάινς

Ο Κάιλ Χάινς επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

«ερυθρόλευκοι» πίεζαν σε όλο το γήπεδο και απέκοψαν την τροφοδοσία της ΤΣΣΚΑ εγκλωβίζοντας με τοις άμυνές τους τον Τεόντοσιτς, ενώ ο Χάινς κέρδιζε τις μάχες στις ρακέτες και ο Άντιτς έδινε λύσεις στην επίθεση, την ώρα που ο αντίπαλος ήταν πολύ άστοχος στις βολές. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η διαφορά να πάρει διαστάσεις (25-38 στο 16', 27-40 στο 18').

Στο 23' ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 28-45, όμως στο σημείο εκείνο το τρίτο φάουλ και η αντικατάσταση του Σπανούλη σε συνδυασμό με τη χαλάρωση που επέφερε η διαφορά, δημιούργησαν ένα κενό στην απόδοση της μετέπειτα νικήτριας.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα υπέπεσαν σε πολλά λάθη, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και οι Ρώσοι μείωσαν σε 36-47 στο 27' αλλά ως εκεί, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ξαναβρήκαν γρήγορα την αυτοκυριαρχία τους και ξανάστειλαν τη διαφορά στο +17 (36-53).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο 33΄ με 20 πόντους (40-60), χάρις σε τρίποντο του Περπέρογλου. Οι Ρώσοι είχαν πια χάσει την ψυχραιμία τους και αυτό φάνηκε στην αγκωνιά του Τεόντοσιτς στον Άντιτς στο 37', με την οποία χρεώθηκε με αντιαθλητικό και ο σέντερ του Ολυμπιακού έκανε το 47-64 με βολές, για να περνούν οι Ρώσοι τους 50 πόντους με τρίποντο του Μίτσοφ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις