Κορυφαίος όλων ο Βασίλης Σπανούλης

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 14:51
UPD:15:05
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος αθλητής (MVP) της φετινής Ευρωλίγκας και διαδέχεται τον Αντρέι Κιριλένκο, που είχε κατακτήσει το σχετικό βραβείο πέρυσι. 

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ και ηγέτης του Ολυμπιακού κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στο παρελθόν είχε αναδειχθεί δύο φορές MVP σε φάιναλ-4, στο Βερολίνο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, όταν οι «ερυθρόλευκοι» κατάκτησαν το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιό τους.

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Ο Σπανούλης βραβεύθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Σίτι Χολ» του Λονδίνου, μία ημέρα πριν τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.  Ο παίκτης της πειραϊκής ομάδας ήταν τέταρτος σκόρερ της διοργάνωσης με 14.7 πόντους μέσο όρο, τρίτος στις ασίστ (5.59) και πρώτος στα κερδισμένα φάουλ (5.41), οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» στην τελική φάση.

YOUTUBE/EUROLEAGUE

O B. Σπανούλης μιλάει για τη βράβευσή του

Στην τελετή τιμήθηκαν επίσης τα μέλη της καλύτερης πεντάδας της φετινής σεζόν, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα και στην οποία, εκτός του Σπανούλη, περιλαμβάνονται επίσης οι Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα).

YOUTUBE/EUROLEAGUE

H καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκας: Β. Σπανούλης, Δ. Διαμαντίδης, Ρ. Φερνάντεζ, Α. Τόμιτς και Ν. Κρστιτς

Βραβείο παρέλαβε επίσης ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ανερχόμενος παίκτης (rising star), ενώ ο Μπόμπι Μπράουν της Σιένα παρέλαβε το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» που αφορά τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Λίγα λεπτά μετά τις διακρίσεις των δύο «ερυθρόλευκων» αθλητών, η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχάρη αμφότερους μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook, γράφοντας: «Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης είναι ο MVP της φετινής Ευρωλίγκας και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Ο Κώστας Παπανικολάου αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης. Πολλά συγχαρητήρια και στους δύο!!!!».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις