Σήμερα αποφασίζουν για την απεργία

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 08:22
UPD:13:50

Η συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα με τον κ. Παπαχρήστο να δηλώνει αισιόδοξος ότι παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων (επί διαδικαστικών θεμάτων), θα υπάρξει αποτέλεσμα.

A- A A+

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του, το δ.σ. της Ομοσπονδίας βρέθηκε πολύ κοντά στο να καταλήξει σε πρόταση για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 (ημέρα έναρξης των Πανελληνίων) και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5, με προοπτικές κλιμάκωσης.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα το μεσημέρι με τον κ. Παπαχρήστο να δηλώνει αισιόδοξος ότι παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ των παρατάξεων (επί διαδικαστικών θεμάτων), θα υπάρξει αποτέλεσμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σήμερα οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σε θρίλερ εξελίχθηκε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ. που διεκόπη αιφνιδίως, χωρίς να εκδώσει οριστική απόφαση, για να συνεχιστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση,  η τελική απόφαση - πρόταση της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που αναμένεται να συνέλθει στις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Έντονη ήταν χθες η αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην πρόταση της ΔΑΚΕ για συμμετοχή τουλάχιστον 30%  στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η πρόταση γα απεργία.

Απο την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, πάντως, έχει γίνει σαφές πως η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη και σε περίπτωση που τελικά αποφασιστούν κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις, η επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης δείχνει μονόδρομος.

Σήμερα επίσης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΙΕΛΕ ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να συγκροτηθεί η πρόταση που θα κατατεθεί στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων την επόμενη εβδομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή