Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Για αντεγκλήσεις ΠΑΜΕ - ΔΑΚΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2013 21:04
UPD:10/05/2013 10:08
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

A- A A+

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 12, θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ και θα ληφθεί η τελική απόφαση για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος μετά τη διακοπή της σημερινής, μαραθώνιας σύσκεψης.

Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε θρίλερ και διεκόπη αιφνιδίως, ενώ όλα έδειχναν πως η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί απόψε. 

Όπως είπε ο κ. Παπαχρήστος, «βρισκόμασταν πολύ κοντά στο να καταλήξουμε σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17/5 και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5».

Μάλιστα έκανε λόγο για αντεγκλήσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αύριο πιο νηφάλιοι θα προχωρήσουμε».

Σημειώνεται πως η τελική απόφαση - πρόταση της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών που αναμένεται να συνέλθει στις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και να μην μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Ζητούν επίσης από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το προεδρικό διάταγμα για τις αναγκαστικές μεταθέσεις καθηγητών.

Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με ΟΙΕΛΕ την Παρασκευή

Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, η ΟΙΕΛΕ έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι «η επιβολή της αύξησης του ωραρίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς με οριζόντιο τρόπο αποτελεί τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τη συγκυβέρνηση» και υποστηρίζει ότι κερδισμένοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων.

Μετά την αυριανή συνάντηση θα γίνει νέα συνεδρίαση του δ.σ. της Ομοσπονδίας ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να συγκροτηθεί η πρόταση που θα κατατεθεί στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή