Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 08:56
UPD:09:18
REUTERS/PATRICK T. FALLON

Πυκνός καπνός έχει καλύψει τον ουρανό στις ακτές της Καλιφόρνια που βρέχονται από τον Ειρηνικό.  

A- A A+

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια στα βόρεια του Λος Αντζελες, με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί εκατοντάδες σπίτια που απειλούνται από τις φλόγες και να έχουν γίνουν στάχτη περισσότερα από 2.600 εκτάρια βλάστησης.

REUTERS

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 600 πυροσβέστες με 100 οχήματα και έξι ελικόπτερα. Η φωτιά εξαπλώνεται σε περιοχές εξαιρετικά δύσκολες στην πρόσβαση και απειλεί κυρίως τις πόλεις Καμαρίλο και Νιούμπαρι Παρκ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πύρινος εφιάλτης στην Καλιφόρνια

Οι φλόγες φθάνουν απειλητικά στις παρυφές του αυτοκινητόδρομου στη Νότια Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ταχύτατα εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εκατοντάδες σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά ενώ πάνω από 200 πυροσβέστες με τη συνδρομή εναέριων μέσων προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών καθώς επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι. 

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην Καλιφόρνια, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν οι άνεμοι πνέουν από την περιοχή της Σάντα Άννα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή