Ρωσία: Φονική πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 06:54
UPD:16:06
Youtube/euronewsGreek

Φόβοι για τουλάχιστον 38 νεκρούς από πυρκαγιά, που ξέσπασε σε ψυχιατρική κλινική κοντά στη Μόσχα. Σύμφωνα με τις αρχές, 41 άτομα βρίσκονταν στο κτίριο όταν ξέσπασε η φωτιά. Πρόκειται για 38 ασθενείς και 3 μέλη του ιατρικού προσωπικού. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά.

A- A A+

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ψυχιατρική κλινική κοντά στη Μόσχα την ώρα που όλοι  κοιμούνταν, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2.20' τοπική ώρα (1.20' ώρα Ελλάδος)  στη στέγη του μονώροφου κτηρίου και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την κλινική που βρίσκεται στην περιοχή Ραμένσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας.

REUTERS
Ρωσία: 38 νεκροί από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ψυχιατρική κλινική κοντά στη Μόσχα την ώρα που όλοι  κοιμούνταν, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2.20' τοπική ώρα (1.20' ώρα Ελλάδος)  στη στέγη του μονώροφου κτηρίου και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την κλινική που βρίσκεται στην περιοχή Ραμένσκι, στην περιφέρεια της Μόσχας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, Άλλοι μιλούν για βραχυκύκλωμα και άλλοι για ανεπαρκές σύστημα κατάσβεσης της φωτιάς.

Μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν έως τις 07.00 το πρωί 12 πτώματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες μέσα στην κλινική, στην οποία υπήρχαν 41 άνθρωποι -38 ασθενείς και τρία μέλη του προσωπικού, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν όλοι κοιμούνταν. Μια νοσοκόμα άκουσε το συναγερμό και τότε παρατήρησε ότι πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί μέσα στην κλινική και προσπάθησε να τη σβήσει με έναν πυροσβεστήρα.

Τα περισσότερα θύματα δεν ήταν σε θέση να διαφύγουν λόγω των ισχυρών φαρμάκων που λάμβαναν αλλά και γιατί υπήρχαν κάγκελα στα παράθυρα του κτηρίου.

Ορισμένοι ξύπνησαν και μέσα στον πανικό τους προσπάθησαν να τρέξουν έξω για να σωθούν αλλά δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις. Άλλοι πέθαναν πάνω στα κρεβάτια τους. Μερικοί ασθενείς φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα παράθυρα.

Στην κλινική νοσηλεύονταν ασθενείς με ψυχιατρικά προβλήματα, αλκοολικοί και τοξικομανείς.

Η φωτιά σβήστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο το κτήριο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Επιθεώρηση που είχε γίνει στην κλινική τον Αύγουστο του 2012 δεν είχε δείξει ανεπάρκειες.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Οι φωτιές σε κρατικά ιδρύματα στη Ρωσία, όπως νοσοκομεία, κέντρα αποτοξίνωσης, γηροκομεία και άσυλα ανιάτων έχουν προκαλέσει πολλές ανθρώπινες απώλειες τα τελευταία χρόνια, εγείροντας ερωτήματα για τα μέτρα και τις συνθήκες ασφαλείας σε αυτά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή