Φόβοι για σφαγή στο χωριό Μπάιντα της Συρίας

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει τις κυβερνητικές δυνάμεις
Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 22:25
UPD:23:12
REUTERS

Ο τελικός απολογισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 100 νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές που είναι πιστές στον Μπασάρ αλ Άσαντ φέρονται να διέπραξαν «σφαγή» κατά την επιδρομή τους σήμερα στο παραλιακό χωριό Μπάιντα στη Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο τελικός απολογισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 100 νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πολλοί από τους νεκρούς φαίνεται ότι εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού ή με μαχαίρι, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ βρέθηκαν κάποια πτώματα που ήταν απανθρακωμένα.

Οι ΗΠΑ επαναξετάζουν την αντίθεση τους για τον εξοπλισμό σύρων ανταρτών

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Η Ουάσινγκτον επανεξετάζει την πολιτική της για τη Συρία

Η κυβέρνηση Ομπάμα επανεξετάζει την αρχική αντίθεσή της για ενίσχυση των ανταρτών που μάχονται ενάντια στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χέιγκελ επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. «Επανεξετάζουμε όλες τις επιλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις ακολουθήσουμε. Αυτές είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα. Πρέπει να αξιολογήσουμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων», υπογράμμισε σε επίσημες δηλώσεις του ο Τσακ Χέιγκελ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Ομπάμα επανεξετάζει την αντίθεσή της στο να δοθούν όπλα στους σύρους αντάρτες, αλλά δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, ο Χέιγκελ είπε ότι οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να στηρίζεται «σε πολύ υψηλής ποιότητας στοιχεία» τα οποία θα ήταν αποδεκτά σε ένα δικαστήριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή