Συρία: Επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 10:35
UPD:20:20
REUTERS/SANA

Κόσμος στέκεται δίπλα σε συντρίμια και ένα κατεστραμένο αυτοκίνητο μετά από έκρηξη στη Δαμασκό. O σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης με στόχο της αυτοκινητοπομπή του στην κεντρική Δαμασκό, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

A- A A+

O σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης με στόχο της αυτοκινητοπομπή του στην κεντρική Δαμασκό, όπως μεταδίδουν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Αλ-Μανάρ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεκρός έπεσε ένας σωματοφύλακάς του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βομβιστική επίθεση με στόχο τον πρωθυπουργό της Συρίας

Είναι η στιγμή που μεγάλη βομβιστική επίθεση με στόχο την αυτοκινητοπομπή, που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Συρίας Ουαέλ αλ Χάλκι σκορπίζει τον θάνατο, στη Δαμασκό. Σύμφωνα με πληροφορίες της συριακής τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός εκινείτο με την ακολουθία του στο κέντρο της πρωτεύουσας, όταν η ισχυρή έκρηξη, συγκλόνισε τη συνοικία Μαζέχ, στην οποία βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτίρια. Ο Σύρος πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του, 6 πολίτες όμως σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων και ένας σωματοφύλακας του και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν.

«Η τρομοκρατική έκρηξη στο Αλ-Μάζε ήταν απόπειρα επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά και δεν έχει τραυματιστεί καθόλου», σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε μεταδώσει ότι σημειώθηκε «τρομοκρατική επίθεση» με θύματα κοντά σε δημόσιο κήπο και σε σχολείο στη συνοικία Μάζε, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, αφού σε αυτήν βρίσκονται πρεσβείες, κυβερνητικά κτήρια, η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών και οι κατοικίες αρκετών πολιτικών αξιωματούχων.

Φωτογραφία που δημοσιοποίησαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έδειχνε πυκνό μαύριο καπνό να υψώνεται από το σημείο της έκρηξης.

REUTERS

 

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ένας από τους σωματοφύλακες του πρωθυπουργού σκοτώθηκε. «Ακόμα ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», είπε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. «Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό», πρόσθεσε.

Αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ανέφερε στο Associated Press ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε σταθμεύμένο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε μία σύντομη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι μαγνητοσκοπήθηκε μετά την επίθεση.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή