Συρία: Πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της Δαμασκού

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 11:59
UPD:16:39
REUTERS/KHALED AL-HARIRI

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επρόκειτο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν.

A- A A+

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε εμπορική συνοικία εν ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων στη διάρκεια επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού Ουάελ αλ-Χάλκι, ο οποίος επέζησε.  

REUTERS

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και 5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Συρία: Ισχυρή έκρηξη με θύματα στο κέντρο της Δαμασκού

Για άλλη μια μέρα η Δαμασκός συγκλονίζεται από μια ισχυρή έκρηξη. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους από την βόμβα που εξεράγει στην πλατεία Μαρζέ στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας. Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην πρώην έδρα του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει αφού δεκάδες είναι οι τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι εικόνες δείχνουν την καταστροφή σε όλη την περιοχή. Η έκρηξη σημειώθηκε μια ημέρα αφού ο σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε μιας βομβιστικής επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στη Δαμασκό, από την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι. Το τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ιχμπαρίγια έδειξε εικόνες δύο πτωμάτων και την πλατεία γεμάτη λευκό καπνό.

Το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια έδειξε πυροσβέστες να τρέχουν μέσα σε πυκνό καπνό μετά την έκρηξη στην πλατεία Μαρτζέχ. Δύο πτώματα φαίνονταν να κείτονται στο έδαφος.

Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν αμέσως σαφής. Στις εικόνες φαινόταν το πρώην κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών κοντά στον τόπο της έκρηξης, σε έναν από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή