Ιταλία: Νέα συνάντηση του εντολοδόχου Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 15:51
UPD:18:01
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Η ιταλική σημαία κυματίζει πάνω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Ρώμη.

A- A A+

Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα στο Προεδρικό Μέγαρο από τις 16.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προσπάθειές του να συγκροτήσει κυβέρνηση. 

Μετά τη συνάντηση, ο αντιπρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέττα ενδέχεται να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών του, δίνοντας τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο εδώ και πάνω από δύο μήνες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Φεβρουαρίου. 

Νωρίτερα, ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός είχε συνάντηση άνω των δύο ωρών με τον ηγέτη της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το κόμμα του οποίου θα είναι ο βασικός εταίρος στην κυβέρνηση, αν τελικά επιτευχθεί συμφωνία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Μπερλουσκόνι ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι ο Λέττα θα μπορέσει να ανακοινώσει τη λίστα των υπουργών του αργότερα σήμερα. Πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν θα αναλάβει κάποιο υπουργείο. 

Πηγή από την ιταλική προεδρία επίσης είπε στο Reuters πως αναμένει ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος να ανακοίνωσει το υπουργικό συμβούλιο εντός της ημέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή