Ιταλία: Άρχισαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης Λέτα

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 11:23
UPD:11:48
REUTERS/MAX ROSSI

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

A- A A+

Άρχισε σήμερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει τόσο η Αριστερά όσο και η Δεξιά, με την ελπίδα να αρθεί το αδιέξοδο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

Ο κ. Λέτα έφθασε το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου ξεκίνησε τις συναντήσεις του με αντιπροσωπεία του μικρού κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία». Στη διάρκεια της ημέρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους και των άλλων κομμάτων, του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κινήματος των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ιταλία: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ανήμερα εθνικής επετείου στην Ιταλία ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στόχος του κ. Λέτα είναι η κατάρτιση μέχρι το Σάββατο λίστας μελών της νέας ιταλικής κυβέρνησης , η οποία θα περιλαμβάνει 18 υπουργούς από τους οποίους οι 12 με χαρτοφυλάκια, και η παρουσίαση του σχήματος την Τρίτη στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ιταλία: Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση αναζητεί ο Λέτα

Να οδηγήσει την Ιταλία σε ασφαλές λιμάνι αναλαμβάνει ο Ενρίκο Λέττα, που έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Ο Λέττα ξεκινά σήμερα τις διαβουλεύσεις προς αναζήτηση των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση. Οι ισορροπίες που πρέπει να τηρήσει είναι δύσκολες καθώς θα πρέπει να είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής. Ακόμα δυσκολότερο όμως, θα είναι να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα γίνει αποδεκτό από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Λέτα, αναπληρωτής γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ανιψιός του επί σειρά ετών επιτελάρχη του επικεφαλής της Κεντροδεξιάς και πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τζιάνι Λέτα, και θεωρείται μετριοπαθής επιλογή, η οποία θα μπορούσε να λάβει τη στήριξη τόσο της κεντροδεξιάς συμμαχίας, όσο και του Κέντρου του Μάριο Μόντι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή