Ιταλία: Ενθαρρυντικές οι συζητήσεις, σημαντικές οι διαφορές, λέει ο Λέτα

Όρους θέτει η Κεντροδεξιά για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 19:46
UPD:21:53
REUTERS/MAX ROSSI

Ο κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα κάνει δηλώσεις μετά τις συνομιλίες τις οποίες είχε με τις πολιτικές δυνάμεις με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης.

A- A A+

Ενθαρρυντικές χαρακτήρισε ο κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, τις συνομιλίες τις οποίες είχε με τις πολιτικές δυνάμεις με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ειδικά σε σχέση με την Κεντροδεξιά, υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές και θα χρειαστούν και νέες συζητήσεις, ώστε να ξεπεραστούν.

«Νομίζω ότι θα χρειαστούμε αρκετές ώρες ακόμη, γιατί προερχόμαστε αμφότεροι από μια περίοδο έντονης αντιπαράθεσης και οι διαφορές μας παραμένουν αρκετά σημαντικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Λέτα, μετά από δίωρη συνάντησή του με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος – πυρήνα της Κεντροδεξιάς, «Λαός της Ελευθερίας», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι είχε μία παρά πολύ σύντομη συνομιλία με τον κ. Μπερλουσκόνι την Πέμπτη από τηλεφώνου και δεν υπάρχουν σχέδια για μια συνάντηση των δύο ανδρών την Παρασκευή.

Ιταλία: Όρους θέτει η Κεντροδεξιά για ψήφο εμπιστοσύνης

Η κεντροδεξιά συμμαχία θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση υπό τον κεντροαριστερό εντολοδόχο πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, αλλά υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι βασικό όρο αποτελεί η συμφωνία σε συγκεκριμένες οικονομικές προτεραιότητες, καθώς και η κατάργηση του ιδιαίτερα αντιδημοφιλούς φόρου πρώτης κατοικίας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ανήμερα εθνικής επετείου στην Ιταλία ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος.

Οι δηλώσεις του κ. Αλφάνο έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης του με τον κ. Λέτα, με τον ηγετικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς να σημειώνει ότι η αντιπροσωπεία της συμμαχίας ικανοποιήθηκε από το περιεχόμενο των συζητήσεων, ωστόσο παραμένουν ακόμη διάφορα ανοικτά ζητήματα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή