Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός

Νίκησε την Εφές με 82 - 72 στο ΣΕΦ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 23:40
UPD:27/04/2013 02:34

Ο Ολυμπιακός θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο φάιναλ φορ της εφετινής Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ της Αναντολού Εφές με 82-72 και προκρίθηκε με 3-2 νίκες. Πλέον, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα  στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου καλούνται να υπερκεράσουν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία στέρησαν το Κύπελλο πέρυσι.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουν, αφού βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και διαφορά 15 πόντων. Από τη στιγμή που ο Σπανούλης απελευθερώθηκε από το άγχος, πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες του και με την κλάση του (και τους 19 πόντους που σημείωσε) τον οδήγησε εκ του ασφαλούς στο 8ο φάιναλ φορ της ιστορίας του.

Από κοντά σε απόδοση και ο Γιώργος Πρίντεζης (15 πόντοι), που με την «έκρηξή» του στο τελευταίο τρίλεπτο σήμανε το νικητήριο σάλπισμα, ενώ το τρίποντο του Λο, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, αποδείχθηκε καθοριστικό.

YOUTUBE/EUROLEAGUE
Highlights: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 82 - 72

Οι καλύτερες στιγμές του πέμπτου αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Αναντολού Εφές.

Η τουρκική ομάδα μπήκε στο ΣΕΦ για να πουλήσει ακριβά την τελευταία ευκαιρία που είχε να πάει στο Λονδίνο και για μεγάλο διάστημα δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό. Στο 6ο λεπτό προηγήθηκε 17-11, για να κλείσει το ημίχρονο στο 23-21, χάρις στο τρίποντο του Πάουελ με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στο καλάθι.

Ακόμη χειρότερα, στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Οκτάι Μαχούτι εκμεταλλεύτηκαν τα ελεύθερα σουτ και τους αιφνιδιασμούς, ενώ με τρίποντα των Γκιουλέρ, Τουντσερί και Φάρμαρ έτρεξαν ένα σερί 13-0 και στο 15ο λεπτό έστειλαν τη διαφορά στο +15 (21-36), «παγώνοντας» προσωρινά το ΣΕΦ.

Οι βολές κράτησαν όμως «ζωντανό» τον Ολυμπιακό, ενώ με δύο συνεχή τρίποντα του Παπανικολάου η πειραϊκή ομάδα κατόρθωσε να «μαζέψει» κάπως τη διαφορά στο ημίχρονο, που έκλεισε στο 33-41. Στο 26΄ οι Τούρκοι περνούσαν με 49-41, όμως σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αποφάσισαν ότι είχε έρθει η ώρα να παίξουν και λίγη άμυνα, αλλιώς θα έμεναν με τα… εισιτήρια στο χέρι. Έτσι, με ένα επιμέρους σκορ 10-1 πέρασαν μπροστά για ύστερα από πολύ ώρα (51-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε ένα γρήγορο 7-0, προηγήθηκε 61-55 στο 32', αλλά οι Τουντσερί (τρίποντο) και Λούκας ξανάφεραν μπροστά την Εφές στο 36΄ με 67-66. Οι πέντε σερί πόντοι του Πρίντεζη όμως, όπως και το τρίποντο του Λο έκαναν το σκορ 76-70 και επέτρεψαν στην ομάδα τους να φτάσει χωρίς άγχος και με αρκετό… στιλ στο φινάλε, το οποίο έγραψε με κάρφωμα ο Χάινς.

Σχολιάστε το άρθρο

Απομένουν 3000 χαρακτήρες αποστολή
Τα πιο πρόσφατα σχόλια
ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ - ΚΟΣΜΗΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙ ΕΥΡΩΠΗΣ.[176.58.1xx.xxx]
28/04/2013 19:55

Mπράβο στον ΟΣΦΠ.
Βέβαια έπαιξε με την πιό εύκολη και σε κάθοδο σε όλο το δεύτερο γύρο των 16 , Εφές Αναντολού , αλλά όπως και να το κανουμε είναι επιτυχία.
Ακόμα και η τύχη χρειάζεται.
Στο φάιναλ φόρ είναι δύσκολα , αλλά όχι ακατόρθωτα.
Οι ομάδες έχουν τις εξής πιθανότητες.
ΤΣ.Σ.ΚΑ με Μεσίνα 40%.
Ρεάλ 25%.
Μπάρτσα σε κάθοδο κι αυτή 20%.
ΟΣΦΠ 15%.

περισσότερα
doonies[176.58.1xx.xxx]
28/04/2013 18:19

Πλύντε και ζεματίστε για 2'-3' τα κληματόφυλλα, βουτώντας τα λίγα-λίγα σε νερό που βράζει. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια σε σουρωτήρι, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και τρίψτε τα, να μαραθούν. Ξεπλύντε τα με λίγο νερό και σφίξτε τα μέσα στις παλάμες σας λίγα-λίγα. Ανακατέψτε τα μέσα σ' ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το νερό. Ρίξτε κι ανακατέψτε το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίξτε ελαφρά. Στρώστε μερικά κληματόφυλλα στον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας και αραδιάστε τα ντολμαδάκια, το ένα πλάι στο άλλο, σε σειρές. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι, το βραστό νερό και το χυμό λεμονιού. Σκεπάστε τα μ' ένα βαρύ πιάτο, που να χωράει στην κατσαρόλα. Σκεπάστε την με το καπάκι της και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά, έως ότου τα ντολμαδάκια πιουν όλο το νερό και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Δοκιμάστε και, αν δεν έχει μαλακώσει το ρύζι, ρίξτε λίγο νερό ακόμη και συνεχίστε το βράσιμο. ΄Οταν τα κατεβάσετε από τη φωτιά, βάλτε ανάμεσα στο καπάκι και στην κατσαρόλα μια απορροφητική πετσέτα κι αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρονται κρύα.

υ.γ.σαν πειραιωτης,ειμαι και γαβρος
αλλα ημαρτον με την βλακεια.
ψηφιζονται διαφορα και η Ν
βαζει για σχολιασμο την προκριση του Ολυμπιακου.
συνελθετε και σοβαρευτειτε εκει στην Ν

περισσότερα
ΘΡΥΛΟΣ[195.74.2xx.xxx]
27/04/2013 00:59

Απλά αυτή η ομάδα έχει cojones!!!!
Έρχεται και η κούπα......

περισσότερα
διαβάστε όλα τα σχόλια (4)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις