Σπανούλης: «Τεράστια επιτυχία, οι άλλοι την πίεση στο Λονδίνο»

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 00:39
UPD:01:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Βασίλης Σπανούλης κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές.

A- A A+

Περιχαρής ο Σπανούλης, που με την απόδοσή του στο δεύτερο μισό του αγώνα με την Εφές οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη-πρόκριση στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, χαρακτήρισε τεράστια επιτυχία το «ερυθρόλευκο» επίτευγμα, ενώ τόνισε ότι στο Λονδίνο η πίεση θα μεταφερθεί στις άλλες ομάδες.

«Είναι τεράστια επιτυχία που είμαστε και πάλι σε ένα φάιναλ-4. Φέτος η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, με περισσότερα παιχνίδια από πέρυσι, ενώ εμείς είχαμε εξαρχής την πίεση. Όμως η ομάδα κατάφερε να μείνει ενωμένη και σημασία έχει ότι ήταν αυτή που έπρεπε να είναι στα παιχνίδια που χρειαζόταν», δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

«Ήταν δύσκολο το σημερινό παιχνίδι μετά τις δύο τελευταίες ήττες και ειδικά με τον τρόπο που χάσαμε το τέταρτο ματς. Δεν αρχίσαμε καλά, υπήρχε πολλή νευρικότητα και άγχος, αλλά μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε πολύ, κοιτάξαμε φάση με τη φάση να πλησιάσουμε στο σκορ και στο τέλος πήραμε μία πολύ σπουδαία νίκη μέσα στην καλύτερη ατμόσφαιρα που έχουμε παίξει ποτέ εδώ στο ΣΕΦ», πρόσθεσε.

Όσο για το φάιναλ-4 στην πρωτεύουσα της Αγγλίας; «Η πίεση δεν θα είναι σε μας. Η ομάδα θεωρείται ήδη πετυχημένη, αλλά θα κοιτάξουμε να αποφορτιστούμε σωματικά και πνευματικά και να πάμε στο Λονδίνο και να δώσουμε δύο μεγάλα παιχνίδια ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε πως «είναι μεγάλη επιτυχία που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα βρεθούμε στο φάιναλ-4. Αποδείξαμε ότι η περυσινή επιτυχία δεν ήταν τυχαία. Είμαστε καλή ομάδα. Ο κόσμος ήταν σούπερ. Μας έδωσε ώθηση».

Ο Κώστας Παπανικολάου συμπλήρωσε ότι «ήταν μια μεγάλη χρονιά για όλη την ομάδα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Κανένας δεν έχει φτάσει στο φάιναλ-4 μετά από κατάκτηση του τίτλου. Αυτή η ομάδα όμως έχει αποδείξει πως έχει καρδιά, θέληση και πάθος. Είναι βέβαια κάτι δύσκολο γιατί και οι άλλες ομάδες είναι πολύ καλές, αλλά θα πάμε για το καλύτερο».

Ο Τζος Πάουελ είπε ότι στο Λονδίνο «θα παίξουμε πολύ σκληρά, σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για μένα και για τον Ολυμπιακό». Ο συμπατριώτης του, Έισι Λο, τόνισε: «Δεν φοβηθήκαμε όταν η Εφές ήταν μπροστά με 15 πόντους. Έχουμε βρεθεί ξανά σε παρόμοιες καταστάσεις και ξέρουμε πώς να το γυρίζουμε. Τώρα πάμε στο Λονδίνο, μαζί με άλλες τρεις ομάδες. Είμαστε οι τέσσερις καλύτεροι και νομίζω πως έχουμε ίσες πιθανότητες για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης, τέλος, χαρακτήρισε την πρόκριση «τρομερή εμπειρία το να περάσουμε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Είμαστε μια παρέα και φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Όσο για μένα, κλήθηκα να βοηθήσω και μέσα από τη δουλειά μπόρεσα να το προσφέρω. Είναι θέμα συγκέντρωσης. Όταν έχω τη συγκέντρωση που πρέπει, μπορώ να προσφέρω στην ομάδα». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις