Αθλητικά στο Twitter και «παρακολούθηση» tweets

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:42
UPD:12:51

Όπως είπε ο Σάιλο Ράο, συνιδρυτής του Beyond the Box (μαζί με τον Βαμ Μάκαμ), στο Mashable, η εφαρμογή φέρνει τα πάντα σε ένα timeline, καθώς είναι δύσκολη η πλοήγηση σε πολλά διαφορετικά sites και εφαρμογές.

A- A A+

Καθώς το Twitter γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, αυξάνονται και οι εφαρμογές που αξιοποιούν τις ποικίλες δυνατότητες του καθιερωμένου σε όλο τον κόσμο πλέον εργαλείου microblogging. Το «Beyond the Box» της Murphy Ave.Inc. απευθύνεται στους φίλους των σπορ, καθώς παρακολουθεί τα tweets από 1.000 σχετικές πηγές ΜΜΕ και 2.000 αθλητές, κάνοντας τη «δύσκολη» δουλειά του εντοπισμού των επιθυμητών λογαριασμών και tweets για λογαριασμό του χρήστη, βρίσκονται αυτά τα οποία επιθυμεί για την αθλητική ενημέρωσή του.

Επί της παρούσης, το Beyond the Box απευθύνεται στο αμερικανικό κοινό, καθώς παρέχει υλικό που καλύπτει το NFL, το NBA, το MLB και το NHL. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τις αγαπημένες του ομάδες, για τις οποίες θα λαμβάνει timelines με αναλύσεις, νέα και links από διάφορες πηγές- από τους επίσημους λογαριασμούς και ιστοσελίδες, μέχρι τα προσωπικά Twitter accounts των παικτών.

Όπως είπε ο Σάιλο Ράο, συνιδρυτής του Beyond the Box (μαζί με τον Βαμ Μάκαμ), στο Mashable, η εφαρμογή φέρνει τα πάντα σε ένα timeline, καθώς είναι δύσκολη η πλοήγηση σε πολλά διαφορετικά sites και εφαρμογές. «Το Beyond the Box συγκεντρώνει το καλύτερο περιεχόμενο σχετικά με τις αγαπημένες σας ομάδες ή άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα, τις οποίες θέλετε να παρακολουθείτε. Θα έχετε άλλη οπτική από αυτή που σας παρέχουν οι αθλητικογράφοι της τηλεόρασης». Προς το παρόν, το Beyond the Box διατίθεται μόνο για iPad και iPad Mini, ενώ ο Ράο δεν αποκλείει στο μέλλον η εφαρμογή να επεκταθεί και σε άλλα αθλήματα διεθνούς βεληνεκούς, όπως το ποδόσφαιρο.

Παραμένοντας στο χώρο των εφαρμογών του Twitter, ο Μπενουά Βιντάλ και η ομάδα του στα MFG Labs τη Γαλλία ανέπτυξαν το Where Does My Tweet Go? , το οποίο στην ουσία αποτελεί ένα πρόγραμμα «παρακολούθησης» των tweets, που «χαρτογραφεί» την πορεία του ανά το κοινωνικό δίκτυο, εν μέσω retweets. Όπως αναφέρεται στο Wired, η εφαρμογή χρησιμοποιεί έναν οπτικό αλγόριθμο για να επιδεικνύει το πώς τα μηνύματα του χρήστη εξαπλώνονται και αναπαράγονται από τους followers, αλλά και εντελώς ξένους χρήστες, «ταξιδεύοντας» στο «σύμπαν» του Twitter.

Όπως λέει ο ίδιος ο Βιντάλ, η ιδέα για την εφαρμογή αυτή προήλθε από την επιθυμία για διερεύνηση του τρόπου που κυκλοφορεί/ διακινείται ταχύτατα η πληροφορία στο Ίντερνετ, αλλά και από την δυσαρέσκεια σχετικά με εφαρμογές οι οποίες παρακολουθούν τη δραστηριότητα χρηστών «αόρατα», με σκοπό να του παρέχουν προτάσεις υλικού. 

Ο αλγόριθμος  SpreadRank αποτελεί την «καρδιά» του Where Does My Tweet Go? και τα γραφήματα τα οποία παράγει παραπέμπουν σε ιστούς αράχνης. Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε beta, αλλά θεωρείται, λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων της σε σχέση με παρεμφερή «εργαλεία», πως θα σημειώσει επιτυχία, καθώς, πέρα από την απλή «ματαιοδοξία» πολλών χρηστών που θέλουν να βλέπουν με ακρίβεια πόση «επιτυχία» έχουν τα tweets τους, αναμένεται να παρουσιάσει ενδιαφέρον και σε οργανισμούς και εταιρείες, που θέλουν να έχουν καλύτερη εικόνα σχετικά με το πώς και σε ποιους έχουν απήχηση τα μηνύματά τους, διαμορφώνοντας στρατηγικές επικοινωνίας, προώθησης και διαφήμισης.

Προτεινόμενα για εσάς