Η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς, διευκρινίζουν στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 12:52
UPD:13:00
EUROKINISSI/ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ
A- A A+

Η ρύθμιση Μανιτάκη δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζόμενους, αλλά μόνο χρονικούς περιορισμούς μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, διευκρινίζουν πηγές του  υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να υπογράψει την επίμαχη ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του υπουργού διευκρίνιζαν πως η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.

Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικάζεται εντός έξι μηνών, ενώ σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου για ενδεχόμενο αναβολών χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, οι ίδιες πηγές απάντησαν ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα -όπως είπε νωρίτερα σήμερα και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης- αναμένεται να έχει διευθετηθεί μέχρι το βράδυ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στις 18.30 συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο, κατά το οποίο ενδεχομένως θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή