Γυμναστική με ποδήλατο και... iPhone

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 12:57
UPD:12:57

A- A A+

Μερικά χρόνια πριν, η τεχνολογία (τουλάχιστον, στις καταναλωτικές/ οικιακές εφαρμογές της) θεωρούνταν μάλλον ασύμβατη με τη φυσική άσκηση, καθώς οι περισσότεροι την αντιμετώπιζαν ως συνώνυμο της καθιστικής ζωής. Ωστόσο, εν έτει 2012 συσκευές όπως το Wii και το Kinect καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να φέρουν τη γυμναστική στις ψηφιακές συσκευές.

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και το KICKR Power Trainer, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα και συνδέεται με εφαρμογή για iOS που ελέγχει την αντίσταση και πρακτικά εξομοιώνει διαδρομές, αγγίζοντας τα όρια της εικονικής πραγματικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικά άρθρα στο Wired και το Engadget, μέσω της χρήσης εφαρμογών όπως το TrainerRoad ή το Kinomap Trainer, στα οποία υπάρχουν καταχωρημένες γνωστές ποδηλατικές διαδρομές από όλο τον κόσμο, είναι δυνατή πρακτικά η «μεταφορά» τους στο σαλόνι του σπιτιού του «ψηφιακού» ποδηλάτη, ο οποίος μπορεί να νιώθει κάθε ανηφόρα, κατηφόρα, στροφή και ανωμαλία του δρόμου, και, εάν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμα και να βλέπει μπροστά του τη διαδρομή.

Δημιουργός είναι η Wahoo Fitness. Το KICKR Power Trainer αξιοποιεί τεχνολογία Bluetooth 4.0 και ANT+ για να επικοινωνεί με το iPhone, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμορφώσει και τις δικές του διαδρομές. Σε συνδυασμό με την ύπαρξη επιπλέον χαρακτηριστικών, το εν λόγω σετ ποδηλατικής γυμναστικής μπορεί να δώσει μία πολύ ρεαλιστική εμπειρία στον ποδηλάτη, ο οποίος δεν χρειάζεται να αφήσει στιγμή το σπίτι του, χωρίς να ανησυχεί για «αναποδιές» όπως ο καιρός ή οι απρόσεκτοι οδηγοί.

Το KICKR Power Trainer αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την τιμή του.

Προτεινόμενα για εσάς