Επίσκεψη Ολάντ στην Κίνα

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 07:28
UPD:09:07
REUTERS/POOL

Τον γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από 100μελή αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί το απόγευμα με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και στη συνέχεια θα παρευρεθεί σε τελετή υπογραφής πολλών διμερών συμφωνιών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Στην Κίνα ο Φρανσουά Ολάντ

Η βελτίωση των γαλλοκινεζικών σχέσεων αποτελεί πρώτιστο στόχο της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στο Πεκίνο μετά την ύφεση που είχε σημειωθεί κατά τη θητεία του προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί. Στη σκιά της αύξησης της ανεργίας στη Γαλλία και της ανάγκης για άμεση μείωση του ελλείμματος, ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη τριάντα επτά ωρών στην ασιατική χώρα, ώστε να ενισχύσει μεταξύ άλλων και τις γαλλικές εξαγωγές στην Κίνα. Η υποδοχή του από τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινμπίνγκ προϊδεάζει για παραγωγικές συνομιλίες.

Την Παρασκευή ο γάλλος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον κινέζο πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα μιλήσει σε φόρουμ επιχειρηματιών στο Πεκίνο και στο Πανεπιστήμιο Τζιαοτόνγκ της Σανγκάης.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι δυο πλευρές πρόκειται να υπογράψουν περαιτέρω συμφωνίες για την πώληση αεροσκαφών Airbus και γαλλικής πυρηνικής τεχνολογίας στην Κίνα.

DAILYMOTION/PRÉSIDENCE DE LA RÉPUBLIQUE

Ο κ. Ολάντ είναι ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δυτικής χώρας που επισκέπτεται την Κίνα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κινεζική ηγεσία, τον περασμένο μήνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή