Ολάντ: Φόρος 75% στους εργοδότες για τους υψηλούς μισθούς

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 13:34
REUTERS/HANDOUT

«Ο πρώτος μου στόχος είναι η μείωση της ανεργίας», είπε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

A- A A+

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλλουν φόρο 75% για τους μισθούς άνω του ενός εκατ. ευρώ, μετά την απόρριψη από το συνταγματικό δικαστήριο του νόμου του για επιβολή του ίδιου φόρου στους αντίστοιχους μισθωτούς.

Όπως είπε στη διάρκεια χθεσινής του συνέντευξης στη τηλεόραση, με τον τρόπο αυτό οι πλουσιότεροι Γάλλοι θα συμβάλουν στον τερματισμό της κρίσης.

«Τηρώ τη δέσμευσή μου», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, για τον οποίο η επιβολή υπερ-φόρου στους εύπορους αποτελούσε προεκλογική δέσμευση.

Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον στασιμότητας, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι ή φορολογικές αυξήσεις σε νοικοκυριά φέτος ούτε του χρόνου.

Ωστόσο, επισήμανε ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να δουλεύουν περισσότερα χρόνια, βάσει ενός νέου συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται για του χρόνου, με στόχο την κάλυψη των τεράστιων ελλειμμάτων στα ταμεία.

«Ο πρώτος μου στόχος είναι η μείωση της ανεργίας», είπε ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι περιμένει να σταματήσει να ανεβαίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη συνέχεια να αρχίσει να υποχωρεί.

DAILYMOTION/PRÉSIDENCE DE LA RÉPUBLIQUE

Η συνέντευξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην κρατική τηλεόραση France 2.

Τα ποσοστά δημοτικότητας του κ. Ολάντ υποχωρούν ταχύτερα από οποιουδήποτε άλλου γάλλου προέδρου. Σε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε χθες, το ποσοστό των ερωτηθέντων που τον θεωρούν «καλό πρόεδρο» εμφανιζόταν μόλις 22%, ενώ το 51% τον χαρακτήριζε «κακό».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή