ΗΠΑ: Εκδήλωση μνήμης για τον θανόντα αστυνομικό στη Βοστόνη

Παρουσία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 21:25
UPD:21:36
REUTERS/BRIAN SNYDER

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλά στην εκδήλωση μνήμης για τον 26χρονο αστυνομικό Σιν Κόλιερ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των δύο υπόπτων για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.

A- A A+

Χιλιάδες Αμερικανοί, ένστολοι και πολίτες, τίμησαν σήμερα τη μνήμη του άνδρα της πανεπιστημιακής αστυνομίας του MIT, Σιν Κόλιερ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των δύο υπόπτων για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.

Στην εκδήλωση για τον 26χρονο αστυνομικό, η οποία έλαβε χώρα εντός του πανεπιστημιακού χώρου, παρευρέθηκε και μίλησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Παρευρέθηκαν περίπου 4.000 σπουδαστές, προσωπικό του πανεπιστημίου και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπεύθυνοι για το θάνατο του Κόλιερ είναι οι αδελφοί Τσαρνάεφ, βασικοί ύποπτοι για τις εκρήξεις στη  Βοστόνη.

REUTERS

Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν για την πανεπιστημιακή αστυνομία περισσότερο από ένα χρόνο και συμμετείχε σε πανεπιστημιακές δραστηριότητες, πέραν της αστυνομικής του ιδιότητας.

Η εκδήλωση διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

REUTERS

Κατά την διάρκειά της, οι αδελφοί του Κόλιερ ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του θανόντος.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βοστόνη: Θρήνος στην κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο ΜΙΤ

Χιλιάδες φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου αστυνομικού, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αδερφών Τσαρνάεφ, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Ο 26χρονος Σον Κόλλιερ, που εργαζόταν τον τελευταίο ένα χρόνο στο ΜΙΤ, δολοφονήθηκε την ώρα που τα δύο αδέρφια επιχειρούσαν να διαπράξουν ληστεία σε κατάστημα του Πανεπιστημίου.

Ο Κόλιερ αναπαύθηκε, μετά από νεκρώσιμη ακολουθία σε στενό κύκλο, την Τρίτη.

Έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στις 18 Απριλίου, τρεις ημέρες μετά τα γεγονότα στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή