Βοστόνη: Πυροτεχνήματα είχε αγοράσει τον Φεβρουάριο ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ

«Boηθά» στις έρευνες η σύζυγός του
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 06:25
UPD:10:31
REUTERS/HANDOUT

Οι υπόποτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις Τζόχαρ (στο πίσω μέρος της φωτογραφίας) και Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

A- A A+

Δύο μεγάλα πακέτα με πυροτεχνήματα είχε αγοράσει τον Φεβρουάριο από ένα κατάστημα στο Νιού Χάμσαϊρ ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο νεκρός ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το κατάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Phantom Fireworks, Ουίλιαμ Βάιμαρ, δήλωσε ότι η ποσότητα της πυρίτιδας από τα πυροτεχνήματα «δεν ήταν αρκετή» για την κατασκευή των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις.

Ο ίδιος εξήγησε ότι πιο ισχυρή εκρηκτική σκόνη θα μπορούσε να βρεθεί σε καταστήματα πώλησης όπλων.

Ο Τσαρνάεφ ζήτησε από την υπάλληλο του καταστήματος να τον βοηθήσει να επιλέξει τα μεγαλύτερα διαθέσιμα πυροτεχνήματα και πλήρωσε 200 δολάρια σε μετρητά, είπε ο κ. Βάιμαρ.

Οι αστυνομικές αρχές πιθανολογούν ότι τα δύο αδέλφια προσπάθησαν να εξάγουν την πυρίτιδα από τα πυροτεχνήματα αλλά μάλλον κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ισχύς της δεν επαρκούσε για να πυροδοτήσει τη βόμβα.

Η εταιρεία Phantom αντιλήφθηκε την πώληση των πυροτεχνημάτων αφότου τα ονόματα των υπόπτων δόθηκαν στη δημοσιότητα και επικοινώνησε με το FBI παρέχοντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Η πώληση πυροτεχνημάτων είναι νόμιμη στο Νιού Χάμσαϊρ αλλά όχι στη Μασαχουσέτη.

«Boηθά» στις έρευνες η σύζυγός του

Εν τω μεταξύ, η χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ συνεργάζεται, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, με κάθε τρόπο με τις αρχές, ενώ φαίνεται να είναι απόλυτα σοκαρισμένη από το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους –συμπεριλαμβανομένου ενός 8χρονου αγοριού- και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμα 264 άνθρωποι.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δικηγόρος της Κάθριν Ράσελ αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη της 24χρονης γυναίκας με το σχέδιο των βομβιστικών επιθέσεων.

«Κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βοηθήσει στις έρευνες των ομοσπονδιακών αρχών», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «είναι πραγματικά σοκαρισμένη από τις αναφορές σχετικά με την ανάμειξη του συζύγου της και του αδελφού του στις επιθέσεις».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή