FBI: Δεν υπάρχουν άλλες απειλές στη Βοστόνη

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 17:03
UPD:17:52
REUTERS/JESSICA RINALDI

O κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντεβάλ Πάτρικ (αριστερά).

A- A A+

Δεν υπάρχουν «άλλες γνωστές απειλές» στη Βοστόνη, μετά τη χθεσινή διπλή επίθεση στη διάρκεια του μαραθωνίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντελόριερς, που διευκρίνισε ότι δεν βρέθηκαν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη, αξιωματούχοι επαίνεσαν τους εργαζομένους στις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών και επανέλαβαν την έκκληση τους προς το κοινό να δώσει ό,τι πληροφορίες έχει.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν χθες από τις εκρήξεις των βομβών κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου. Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν υπάρχει άλλη γνωστή άμεση απειλή σε οποιαδήποτε τοποθεσία όπου ενδέχεται να διενεργούμε έρευνες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Ντελόριερς.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντεβάλ Πάτρικ είπε ότι είναι «σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι δύο και μόνο δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν χθες».

Είχαν προηγηθεί αναφορές για τον εντοπισμό αρκετών μηχανισμών που δεν είχαν εκραγεί ανά την πόλη. Ο κ. Πάτρικ τόνισε ότι όλα τα άλλα ύποπτα πακέτα που είχαν εντοπιστεί, εξετάστηκαν και διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Δεν κρατείται κανείς»

Η αστυνομία της Βοστώνης δεν κρατεί προς το παρόν κανέναν ύποπτο για την επίθεση, δήλωσε από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής της Βοστόνης, Εντ Ντέιβις.

Το σύνολο όσων χρειάστηκαν περίθαλψη και κατέληξαν στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής άγγιξε τους 176 ανθρώπους, ενώ σοβαρό κίνδυνο αντιμετωπίζουν 17 εξ αυτών, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Ντέιβις.

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή