Ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησης η Ν. Κορέα

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 12:40
REUTERS/KIM HONG-JI

Η Νότια Κορέα αύξησε τη στρατιωτική επιτήρηση της Βόρειας Κορέας μετά τη μετακίνηση από την Πιονγκγιάνγκ ενός ή περισσότερων πυραύλων μεγάλους βεληνεκούς που είναι έτοιμη προς εκτόξευση.

A- A A+

Η Νότια Κορέα ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησής της σε «κρίσιμη απειλή» εν μέσω πληροφοριών ότι ο Βορράς έχει θέσει σε ετοιμότητα προς εκτόξευση τουλάχιστον έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένας μη δοκιμασμένος πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χλμ. φέρεται να είναι έτοιμος προς εκτόξευση.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μεταδίδει ότι η Πιονγκγιάνγκ πιστεύεται ότι έχει ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για εκτόξευση πυραύλου, μετά την ανάπτυξη δύο πυραύλων Musudan στις ανατολικές ακτές της.

REUTERS
Ν. Κορέα: Αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης

 

Η Νότια Κορέα ανέβασε το επίπεδο επαγρύπνησής της σε «κρίσιμη απειλή» εν μέσω πληροφοριών ότι ο Βορράς έχει θέσει σε ετοιμότητα προς εκτόξευση τουλάχιστον έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς. Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένας μη δοκιμασμένος πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χλμ. φέρεται να είναι έτοιμος προς εκτόξευση.

Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε για πρώτη φορά τον πύραυλο Musudan σε στρατιωτική παρέλαση το 2010, αλλά δεν τον έχει δοκιμάσει ακόμα.

Η εκτόξευση μπορεί να πραγματοποιηθεί «οποιαδήποτε στιγμή», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιουνγκ-σε. Πρόσθεσε ότι η Σεούλ προσπαθεί μέσω της διπλωματικής οδού να μειώσει τις εντάσεις.

«Μέσω συντονισμού με την Κίνα και τη Ρωσία, η κορεατική κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τη Βόρεια Κορέα να αλλάξει τη συμπεριφορά της», είπε ο Γιουν.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές αρχές έκλεισαν σήμερα για τους τουρίστες το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ (βορειοανατολική Κίνα) προς τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε εκπρόσωπος των τελωνειακών αρχών της πόλης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά για εμπορικές δραστηριότητες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή