Κίνα: Έκλεισε το συνοριακό πέρασμα της Νταντόνγκ προς τη Βόρεια Κορέα

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 09:58
REUTERS/JACKY CHEN
A- A A+

Οι κινεζικές αρχές έκλεισαν σήμερα για τους τουρίστες το συνοριακό πέρασμα της πόλης Νταντόνγκ (βορειοανατολική Κίνα) προς τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε εκπρόσωπος των τελωνειακών αρχών της πόλης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σύνορα παραμένουν ανοιχτά για εμπορικές δραστηριότητες.

«Τα τουριστικά πρακτορεία δεν μπορούν να οργανώσουν ταξίδια εκεί γιατί η βορειοκορεατική κυβέρνηση ζήτησε από τους ξένους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Απ' όσο γνωρίζω οι επιχειρηματίες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος τουριστικού πρακτορείου στη Νταντόνγκ δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσει το πέρασμα της Νταντόνγκ για τους τουρίστες ελήφθη από τη Βόρεια Κορέα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Β. Κορέα: Απαγόρευση εισόδου τουριστών από το μεθοριακό σταθμό του Νταντόνγκ

Η Πιονγιάνγκ συνεχίζει στη γραμμή των απειλών. Μετά την προειδοποίηση προς τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν τη χώρα, η Βόρεια Κορέα κλείνει το μεγαλύτερο μεθοριακό σταθμό της με την Κίνα για τους τουρίστες. Σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ επιτρέπει την είσοδο στη χώρα από τον μεθοριακό σταθμό του Νταντόνγκ, μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Η δημόσια τηλεόραση της Β. Κορέας παρουσίασε βίντεο με τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να παρακολουθεί την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, σε μια ακόμα επίδειξη στρατιωτικής ετοιμότητας. 

«Χθες, στις 9 το βράδυ, λάβαμε μήνυμα από το κινεζικό γραφείο τουρισμού, το οποίο μάς ενημέρωνε ότι εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης με την Πιονγκγιάνγκ, τα τουριστικά πρακτορεία της Νταντόνγκ δεν μπορούν να οργανώνουν ταξίδια στη Βόρεια Κορέα» δήλωσε και διευκρίνισε ότι το κλείσιμο της Νταντόνγκ για τους τουρίστες ισχύει από σήμερα και για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα.

«Είναι απολύτως βέβαιο», συμπλήρωσε, «ότι αυτή είναι απόφαση της Βόρειας Κορέας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή