Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί αδιαφάνειας στο ΚΘΒΕ

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 18:43
UPD:21:41

Οι καταγγελίες έκαναν λόγο για «αδιαφανή και επιζήμιο για τα συμφέροντα του θεάτρου, χειρισμό της υπόθεσης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των έργων ΕΣΠΑ του ΚΘΒΕ με απευθείας ανάθεση στην εταιρία ‘ΕΥΠΟΛΙΣ’».

A- A A+

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί αδιαφανών διαδικασιών στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ανέθεσε προ ημερών στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μουσικής της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εν λόγω καταγγελίες είναι βάσιμες ή όχι.

Οι καταγγελίες έκαναν λόγο για «αδιαφανή και επιζήμιο για τα συμφέροντα του θεάτρου, κατά παράβαση σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας, χειρισμό της υπόθεσης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των έργων ΕΣΠΑ του ΚΘΒΕ με απευθείας ανάθεση στην εταιρία ‘ΕΥΠΟΛΙΣ’».

Προτεινόμενα για εσάς