Ο Σ. Χατζάκης παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΚΘΒΕ

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 16:49

Ο Σ. Χατζάκης παραμένει καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΚΘΒΕ

A- A A+

Με ψήφους τέσσερις κατά, μία υπέρ και δύο λευκές το επταμελές διοικητικό συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) καταψήφισε, στην τελευταία του συνεδρίαση, τον ετήσιο απολογισμό που κατέθεσε η καλλιτεχνική διεύθυνση.

Ωστόσο, επειδή δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία που απαιτείται, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον υπουργό Πολιτισμού.

Με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δίνεται τέλος στην πολύμηνη διένεξη μεταξύ καλλιτεχνικής διεύθυνσης και προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου που είχε οδηγήσει σε ανταλλαγή επιστολών, ανασφάλεια στο διοικητικό και καλλιτεχνικό προσωπικό - ακόμα και παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού, Κώστα Τζαβάρα, ώστε να δοθεί τέλος στη δημόσια διαμάχη.


Η διαφωνία των μελών του διοικητικού συμβουλίου που καταψήφισαν τον απολογισμό αφορά παραβάσεις που φέρεται πως έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, υπογράφοντας συνεργασία του εκ του κράτους χρηματοδοτούμενου ΚΘΒΕ με ιδιωτικό θεατρικό φορέα (εν προκειμένω τις θεατρικές επιχειρήσεις Ακροπόλ) με όρους «καταφώρως άνισους» υπέρ του ιδιώτη, οι οποίοι και οδήγησαν σε υπερβάσεις του προϋπολογισμού που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο για το ΚΘΒΕ, καθώς και την παραίτηση του διοικητικού του συμβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς