Κοντά στην τρίτη θέση ο Πανιώνιος

Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 20:36
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα

A- A A+

Μία ανάσα από την κατάκτηση της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου βρίσκεται ο Πανιώνιος, που επικράτησε 80-78 του Απόλλωνα Πατρών στο τελευταίο χρονικά ματς της 23ηε αγωνιστικής της Α1.

Ο άνθρωπος που «πήρε από το χέρι» τους Νεοσμυρνιώτες και τους οδήγησε στη νίκη ήταν ο Νίκος Παππάς. Εκτός του ότι πέτυχε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή, στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχε 14 διαδοχικούς πόντους και ήταν ο «ακρογωνιαίος λίθος» της μεγάλης νίκης των γηπεδούχων. Η τρίτη θέση θα παιχτεί, πλέον, στην Πυλαία την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ, που έχει μία νίκη λιγότερη.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι Αχαιοί πήγαν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν με σερί 11-0 μετέτρεψαν το εις βάρος τους 61-56 σε 67-61. Στο σημείο εκείνο κι ενώ έμεναν περίπου 4.5 λεπτά, οι Παππάς και Γιάνκοβιτς αφυπνίστηκαν και το ματς ήρθε στην «κόψη του ξυραφιού» (69-68). Με βολές του Αργυρόπουλου έγινε 75-73 για τον Απόλλωνα, ωστόσο, ο Παππάς συνέχισε το προσωπικό του ρεσιτάλ κι έκλεισε τον αγώνα με 33 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις