Χρ. Μαρκογιαννάκης: Υποδειγματική η συνεδρίαση, χωρίς Κωνσταντοπούλου - Κασιδιάρη

«Στημένος για να δημιουργήσει πρόβλημα ο Ηλ. Κασιδιάρης»
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 08:29
UPD:14:42
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεδρίαση προανακριτικής επιτροπής για λίστα Λαγκάρντ. Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

A- A A+

Υποδειγματική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, την χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Χθες είχαμε δύο συνεδριάσεις. Η πρωινή ήταν η συνεδρίαση της ντροπής και η απογευματινή η συνεδρίαση υπόδειγμα», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μια ημέρα μετά από όσα διημείφθησαν στην επιτροπή κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως είπε μάλιστα η εικόνα της απογευματινής συνεδρίασης θύμιζε «εκκλησία την ώρα που ο παπάς έλεγε το ευαγγέλιο».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επιτροπή την φέρουν τα κόμματα, καθώς θα πρέπει να προτείνονται, όπως είπε, σοβαροί άνθρωποι.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε χθες με τον κ. Κασιδιάρη και κατέληξε στην αποβολή του από την επιτροπή, υποστήριξε ότι ο βουλευτής «ήρθε στημένος». «Είχαν συζητήσει στην Χρυσή Αυγή τι θα κάνει προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Επανέλαβε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχευμένα τοποθέτησε την κ. Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή προκειμένου να δημιουργούνται εντάσεις.

«Η Δημοκρατία δε φοβάται τη Χ.Α. και τις μπουνιές του Κασιδιάρη», σχολίασε από  την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της Ν.Δ., που είναι και μέλος της Επιτροπής, δήλωσε «τελείως βέβαιος» ότι όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πετάχτηκε όρθιος «για μερικά δευτερόλεπτα σκεφτόταν αν θα ρίξει ξύλο ή όχι».

«Η δημοκρατία δεν είναι μπάχαλο ούτε πρόκειται να φοβηθεί το Κοινοβούλιο τον κ. Κασιδιάρη επειδή πετάει ποτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε επίσης πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ενδεχόμενη χειροδικία από βουλευτή της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή. Όπως είπε, «ο πρώτος που θα σηκώσει χέρι… της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες».

Τέλος, σχολιάζοντας και τη συμπεριφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής της Ν.Δ. εκτίμησε ότι στο μέλλον «δε θα βρεθεί κανένας άνθρωπος από κανένα κόμμα να δεχθεί να μπει στην επιτροπή μαζί της».

«Κάποιοι νομίζουν ότι η Επιτροπή είναι τηλεοπτικό πλατό που πρέπει να κάνουν τηλεοπτικό σόου», παρατήρησε με τη σειρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Προανακριτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ρ/σ BHMA FM.

«Η χθεσινή εικόνα της πρωινής συνεδρίασης ήταν μια εικόνα ντροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Αυτό που στηρίζει τον ισχυρισμό μου», πρόσθεσε, «είναι ότι το απόγευμα, που έλειπαν δύο συνάδελφοι, η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κ. Κασιδιάρης, εξελίχθηκε επί 5,5 ώρες η εξέταση του κ. Βενιζέλου με υποδειγματικό τρόπο».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. παρατήρησε επίσης ότι θα ήταν καλό να «είχε αυτοεξαιρεθεί χθες η κ. Κωνσταντοπούλου αφού δεν μπορούσε να συγκρατηθεί».

Υποστήριξε επίσης ότι το επεισόδιο με τον κ. Κασιδιάρη ήταν προκατασκευασμένο, διότι, όπως είπε, έκανε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Προανακριτική «για να τσακωθεί και να δημιουργήσει σόου».

Ιπποκράτους: Ήρθαν στημένοι για φασαρία

Ανάλογες εκτιμήσεις έκαναν και κύκλοι της Ιπποκράτους, οι οποίοι εξέφρασαν ικανοποίηση για την «ήρεμη και πολιτισμένη» συζήτηση που διεξήχθη κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην απογευματινή συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Όπως ανέφεραν, το κλίμα ήταν ήρεμο και η εξέταση του κ. Βενιζέλου ήταν ουσιαστική καθώς ρώτησαν όλοι οι βουλευτές της Επιτροπής, πλην της κ. Κωνσταντοπούλου και του κ. Κασιδιάρη που απουσίαζαν.

Τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνέδεαν απολύτως την απουσία των δύο βουλευτών με την ήρεμη διαξαγωγή της συνεδρίασης σε αντίθεση με την πρωινή συνεδρίαση, όπου η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Κασιδιάρης δημιούργησαν, όπως έλεγαν, απαράδεκτο κλίμα.

Υποστήριξαν μάλιστα ότι στην απογευματινή συνεδρίαση αποδείχθηκε πως οι δύο βουλευτές προσήλθαν στη συνεδρίαση «στημένοι» να προκαλέσουν φασαρία, για να υποβαθμίσουν και να εξευτελίσουν το Κοινοβούλιο.

ΔΗΜΑΡ: Να αμυνθεί η δημοκρατία απέναντι στη φασιστική παρεκτροπή

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει τα επεισόδια, τονίζοντας ότι οι εικόνες αυτές «προκαλούν θλίψη, ευτελίζουν τους θεσμούς και απαξιώνουν την πολιτική».

«Δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτή κατάσταση», τονίζει η ΔΗΜΑΡ και καλεί τα μέλη της Επιτροπής να εργαστούν για την ουσιαστική και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης Λαγκάρντ και τη διακρίβωση της αλήθειας και όχι να καταλήγουν σε μια στείρα αντιπαράθεση.

Παράλληλα, η Δημοκρατική Αριστερά ζητεί να ενεργοποιηθούν όλες εκείνες οι διατάξεις των κοινοβουλευτικών διαδικασιών «για την αντιμετώπιση της φασιστικής συμπεριφοράς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζοντας ότι «η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός πρέπει να αμυνθούν απέναντι σε κάθε μορφή φασιστικής παρεκτροπής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή