Νέο «θερμό επεισόδιο» στην Προανακριτική

Αντεγκλήσεις Ευ. Βενιζέλου – Ζ. Κωνσταντοπούλου
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 18:35
UPD:18:36
ICON

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αίθουσα της προανακριτικής επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ.

A- A A+

Νέο φραστικό επεισόδιο, αυτή τη φορά μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, σημειώθηκε κατά την κατάθεση του Ευ. Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η κ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον κ. Βενιζέλο πόσους υπολογιστές έχει στο γραφείο του, για να λάβει την απάντηση «άπειρους». Ενοχλημένη από την στάση, που καθόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται ότι τού έκανε παρατήρηση λέγοντας: «Σας παρακαλώ, όταν μου απαντάτε, κατεβάστε το πόδι σας».

«Η επανάληψη της ερώτησης είναι βασανισμός, βάσει απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Και εσείς είστε ένας θηλυκός Ιαβέρης. Εδώ δεν είμαστε group therapy. Η Βουλή, κ. Κωνσταντοπούλου, δεν είναι ιδιόρρυθμη Μονή, αλλά κοινοβιακή», αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.

Πληροφορίες μάλιστα που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι η αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της κ. Κωνσταντοπούλου συνεχίστηκε και με πολύ πιο απαξιωτικούς, εκατέρωθεν, χαρακτηρισμούς.

Σε δηλώσεις της στη συνέχεια προς τους δημοσιογράφους η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι «συστηματικά μεθοδεύτηκε από την αρχή της συνεδρίασης να αποτραπεί η υποβολή ερωτήσεων που θα έφερναν τον κ. Βενιζέλο σε δύσκολη θέση. «Από τις 10.30 έως τις 12.30 είχαμε μόνο αναφλέξεις, εκρήξεις και αντιπαραθέσεις», παρατήρησε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι κατ' επανάληψη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ουσίας, που είχαν να κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για την ακριβή διαδρομή του USB και των εκτυπώσεων, από την στιγμή που περιήλθαν στα χέρια του. «Για πρώτη φορά αλλάζει τον χρόνο και την ώρα της ημέρας, κατά την οποία φέρεται ή ισχυρίζεται ότι αναζήτησε το USB, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διώτη, την 1.10.2012», πρόσθεσε.

«Ροκανίσανε το χρόνο για να μην υποβάλλω ερωτήσεις, καθώς γνώριζαν ότι το απόγευμα δεν θα μπορώ να παραστώ στην επιτροπή. Αν υπάρξει υπόθαλψη και σε αυτό το στάδιο, τότε όλες οι μάσκες θα έχουν πέσει», συμπλήρωσε.

Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή